22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRugaciune la izbavirea de cutremur

Rugaciune la izbavirea de cutremur

Specialistii ne tot avertizeaza ca urmeaza un cutremur mare. Pentru a fi feriti de o catastrofa, trebuie sa rostim rugaciunea pentru izbavirea de cutremur.

Iata rugaciunea care trebuie rostita pentru izbavirea de cutremur:

„Imparate Sfinte, Iubitorule de oameni Stapane, indelung‑Rabdatorule, Doamne, Facatorule a toata faptura cea vazuta si cea nevazuta, Care toate le chivernisesti cu cuvantul negraitei Tale puteri si singur ai stapanire asupra vietii si a mortii; Cel ce pedepsesti cu dreptate, si cu iubire de oameni iarasi vindeci; Care vremelnica noastra viata o carmuiesti cu preainteleapta Ta purtare de grija si in tot chipul mantuirea noastra bine o intocmesti. Stim ca pacatele noastre cele multe au cutremurat pamantul si l‑au tulburat, si din pricina lor frica si cutremur au venit asupra noastra de la fata maniei Tale, indelung‑Rabdatorule; inima noastra s‑a tulburat, clatinandu‑se pamantul, si frica mortii a cazut asupra noastra, ca nu cumva ca un leu sa rapeasca sufletele noastre, nefiind cine sa le izbaveasca; ca nu cumva sa ne inghita si sa ne acopere stricaciunea, nefiind Cel ce izbaveste, nici Cel ce mantuieste. Pentru aceasta la Tine cu umilinta cerem si Te rugam pe Tine, singurul Stapan, Care nu tii minte raul, sa nu pomenesti faradelegile noastre cele de demult si cele de acum, nici sa cumpanesti greutatea pacatelor noastre cu rasplatirea cea cuvenita; ca de vei intra in judecata cu neamul nostru acesta, nimeni nu se va indrepta inaintea Ta, ci va pieri cu totul de pe pamant pomenirea noastra a tuturor.

Citeste si:  Rugaciunea pentru iertarea pacatelor! Rosteste-o cu incredere si iti vor fi uitate greselile

Adu‑Ti aminte, indelung‑Rabdatorule, de indurarile Tale cele din veac si de milele Tale si de legamantul Tau cel adevarat catre parintii nostri si sa nu ne inghita pe noi adancul pamantului, nici sa ne manance gura lui, ci milostiveste‑Te spre noi cei umiliti si ne miluieste pe noi cei smeriti si ne cerceteaza pe noi cei ce ne tulburam de infricosatoarea ingrozire a cutremurului si suntem cuprinsi de temerea si frica cea multa.

Si de sunt undeva intre noi unii care se tem de numele Tau si pazesc poruncile Tale – o parte mica oarecare, aleasa, samanta binecuvantata, vistierie ascunsa, pe care Tu unul o stii si o pazesti – asculta, ca un bun, pe acestia care cheama facerea Ta de bine si mila Ta asupra noastra, si primeste rugaciunile lor ce se aduc Tie, pentru poporul cel ce a gresit, Stapane Iubitorule de oameni, precum ai ascultat pe Avraam pentru cei din Sodoma, pe Daniel si pe Ieremia, dumnezeiestii Tai prooroci, care au imblanzit bunatatea Ta asupra robiei lui Israel.

Ca din neam in neam sa se slaveasca adancul cel de nepatruns al iubirii Tale de oameni si al indelung‑rabdarii Tale, si ca noi sa‑Ti aducem Tie dar de multumire intoarcerea si pocainta noastra, fiind intariti cu puternica mana Ta, pentru rugaciunile si cererile intru tot preacuratei Maicii Tale, si ale tuturor sfintilor, care din veac au bineplacut Tie. Amin.”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: