21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRosteste rugaciunea dedicata celor bolnavi si iti va fi alinata suferinta

Rosteste rugaciunea dedicata celor bolnavi si iti va fi alinata suferinta

Una dintre cele mai puternice rugaciuni este, fara doar si poate, cea dedicata persoanelor bolnave, intrucat se spune ca are efecte miraculoase asupra celor aflati in suferinta. Asadar, rosteste aceasta rugaciune si te vei bucura de liniste.

„Preaputernice si slavite Doamne Iisuse Hris­toase,

Tu ai venit in lume sa tamaduiesti neputintele oamenilor. Ai venit sa chemi la pocainta pe cei drepti, pe cei pacatosi, si ai pri­mit moarte pe cruce pentru mantuirea noas­tra! Din adancul inimii Te rog sa primesti sme­rita mea nevointa si aceasta mica rugaciune a mea pentru cel incercat de boala!

Mantuieste-l, Doamne, precum stii, ca un bun si iubitor de oameni, pe (se rosteste numele persoanei bolnave)! Si randuieste Tu toate spre fo­losul sau. Ca noi neputinciosi suntem. Si nu il pu­tem ajuta daca nu ne vei lumina cu harul Tau.

De e voia Ta, il poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea.

Dar cazand inaintea Ta, Te rog, indura-te de robul Tau (se rosteste numele celui bolnav)! Potoleste-i fierbinteala, alina-i sufe­rinta, ridica-l din patul durerii! Sa ii fie aceasta incercare prin care trece spre indreptarea vietii, spre inceput bun mantuirii si spre iertarea pacatelor.

Citeste si:  Alege cu stil costumul de baie

Si daca ii e de folos sa duca mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta. Nu dupa voia noastra. Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungand de la el toata frica si toata deznadej­dea. Ca sa nu fie ingenuncheat de durere si sa carteasca sau sa cada in patima maniei. Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazand el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de po­cainta si de multumire. Ca sa se invredni­ceasca sa auda glasul Tau cel sfant: „Iertate iti sunt pacatele!”De e voia Ta, il poti pedepsi precum se cade pentru pacatele sale, tamaduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, pre­cum vei vrea.

Dar cazand inaintea Ta, Te rog, indura-te de robul Tau (se rosteste numele celui bolnav)! Potoleste-i fierbinteala, alina-i sufe­rinta, ridica-l din patul durerii! Sa ii fie aceasta incercare prin care trece spre indreptarea vietii, spre inceput bun mantuirii si spre iertarea pacatelor.

Si daca ii e de folos sa duca mai departe cru­cea bolii, fie, Doamne, dupa voia Ta. Nu dupa voia noastra. Daruieste-i lui rabdare si liniste, alungand de la el toata frica si toata deznadej­dea. Ca sa nu fie ingenuncheat de durere si sa carteasca sau sa cada in patima maniei. Ajuta-l, Iubitorule de oameni, ca vazand el mila Ta sa cada la picioarele Tale cu lacrimi de po­cainta si de multumire. Ca sa se invredni­ceasca sa auda glasul Tau cel sfant: „Iertate iti sunt pacatele!”

Citeste si:  Rugaciunea Sfantului Nectarie, care este tamaduitorul bolnavilor de cancer! Rosteste-o zilnic si vei avea parte de minuni

Doamne, Dumnezeule al parintilor nostri, Tu daruiesti pace multa celor ce iubesc legea Ta. Ai grija de robul Tau cel bolnav (se rosteste numele suferindului) care este greu incercat de deznadejde. Nori negri s-au abatut asupra sufle­tului sau si nu mai vede razele iubirii Tale. Cugetul sau s-a intunecat si nu se mai impartaseste de lumina Ta.

Numai Tu stii, Atotstiutorule, cati si-au pus capat zilelor din aceasta pricina, cati oameni au fost aruncati de acest duh rau in adancurile iadului. Sa nu ingadui ca faptura Ta sa fie inghitita de moarte. Ci sa fie ridicata prin puterea Ta. Daruieste si lui si noua, Doamne, roadele Du­hului Tau cel Sfant. Care sunt pacea, dragostea, indelunga rabdare, credinta, blandetea, infranarea si curatia. Ca atunci cand vom parasi aceasta lume sa intram in odihna Ta cea cereasca. Amin!”.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: