1 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERRitualul cu care trebuie sa-ti incepi fiecare dimineata

Ritualul cu care trebuie sa-ti incepi fiecare dimineata

Care este primul lucru pe care il faci la prima ora a diminetii? Iti verifici telefonul? Intri in dus? Mergi la o alergare ori mergi glont in bucatarie pentru o cafea?

Ori poate esti genul care isi scrie obiectivele, citeste ceva interesant ori incepe un program de exercitii fizice? Insa ai luat vreodata in calcul sa treci vizualizarea in programul tau de dimineata? Adica sa-ti rezervi putin timp, intr-un loc linistit, sa inchizi ochii si sa vizualizezi obiectivele tale – atat cele pe termen lung cat si cele pe termen scurt – ca si sentimentele care te vor anima atunci cand le vei indeplini. Iata de ce este atat de important un asemenea obicei.

Vointa este extrem de puternica dimineata si vizualizarea o intareste si mai mult

S-a spus ca abilitatea oamenilor de concentrare sau productivitate incepe sa scada spre finalul zilei. Tocmai de aceea, specialistii in productivitate recomanda sa faci cea mai grea ori mai importanta sarcina la primele ore ale diminetii.

Vizualizarea te ajuta sa ramai pozitiv in timpul zilei si sa nu intri intr-o starea reactiva, impulsiva de genul „incerc sa trec si de aceasta zi”. Vizualizarea activa subconstientul si iti ofera mai mult autocontrol si un sens mai puternic al scopului opusa senzatiei ca tu esti total lipsit de control si ca singura ta indatorire este sa te descurci cum poti mai bine cu ceea ce iti ofera viata.

Citeste si:  De ce este bine sa ne culcam si sa ne trezim la aceleasi ore

Vizualizarea este diferita de visatul cu ochii deschisi

Vizualizarea inseamna utilizarea imaginatiei. La prima vedere, pare aproape identica cu visatul cu ochii deschisi, nu-i asa? Principala diferenta dintre cele doua este ca atunci cand vizualizezi ceva te concentrezi pe un subiect ales de tine, in vreme ce mintea iti zburda in toate directiile atunci cand visezi cu ochii deschisi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: