Este o reteta culinara care se pregateste foarte usor, este un fel de mancare delicios. Risotto cu spanac si nuci poate fi mancat ca atare sau ca si garnitura.
Ingrediente
150 g orez
1 ceapa
2 catei de usturoi
4 nuci
100 g spanac (proaspat sau congelat)
2 linguri ulei (daca va place puteti folosi ulei de masline)
100 ml vin alb
sare
Mod de preparare
Se alege orezul, se spala si se lasa sa se inmoaie. Se curata ceapa. spanacul si usturoiul. Frunzele de spanac se oparesc si se scurg. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si spanacul.
Se scurge orezul si se pune la calit in putin ulei, se adauga ceapa si usturoiul. Daca folositi spanac congelat, se adauga in orez fara sa il decongelati in prealabil.
Se stinge cu vin, il turnati treptat. Lasati sa fiarba amestecand pentru ca ingredientele sa nu se lipeasca de vas.
La sfarsit se adauga sare dupa gust si se presara bucatele de nuca.