16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe boli risti sa faci in functie de anotimpul nasterii

Ce boli risti sa faci in functie de anotimpul nasterii

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui nou studiu, anotimpul in care ne nastem poate sainfluenteze foarte mult felul in care ni se dezvolta prorpiul organism. Totdata, tot anotimpul in care ne-am nascut poate sa aiba influente asupra personalitatii, preferintelor culinare si viciilor.

CITESTE SI

Ce spune fizionomia ta despre sanatate

 

Ce spune culoarea parului tau despre sanatatea ta

Cercetatorii britanici de la Universitatea Queen Mary din Londra sustin ca persoanele nascute iarna, in special in luna ianuarie, sunt predispuse unor boli psihice. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt schizofrenia si tulburarea bipolara.

Pe de alta parte, persoanele nascute in lunile iulie, august sau septembrie au cel mai mic risc sa capete vreuna din bolile mentionate mai sus.

Persoanele nascute in luna mai de exemplu sunt predispuse sa fie depresive, spre deosebire de persoanele nascute in luna noiembrie.

O cauza ar putea fi infectiile materne – gravida poate contracta gripa iarna. Ar putea acest lucru sa creasca riscul de boli psihice? Sau dieta. În functie de sezon, anumite alimente – fructe, legume – sunt mai mult sau mai putin disponibile, iar acest lucru poate influenta dezvoltarea fatului. Un alt factor-cheie ar putea fi vitamina D, a carei sinteza depinde de expunerea la razele ultraviolete. Iarna, exista riscul ca gravida sa aiba carenta de vitamina D, a mentionat, Sreeram Ramagopalan, unul dintre cercetatori.

Totodata, se pare ca persoanele care sunt nascute toamna spre iarna au o tendinta mai mare sa devina fumatoare. Iar un procent de peste 50% din persoanele nascute in luna septembrie au tendinta de a developa anumite alergii.

Pentru a conchide studiul, cercetatorii au declara ca persoanele nascute in anotipuri reci au o predispozitie la bolile psihice si la vicii iar persoanele care sunt nascute vara spre toamna au predispozitie la alergii, depresii si boli cardiace.

Insa, persoanele nascute iarna denota de multe ori o inteligenta sporita.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: