Search for content, post, videos

Spaghete la cuptor

Pastele sunt ideale pentru cina dar pot fi si felul doi de la masa de pranz. Spaghetele la cuptor se pregatesc usor si sunt foarte gustoase.

Ingrediente:

400 g spaghete
200 g brânză de vaci
300 g telemea
250 g parmesan
50 g seminţe de floarea-soarelui
50 g seminţe de dovleac
50 g miezuri de nucă
seminţe de in
5 ouă
ceapă verde
oregano
100 g unt
pesmet
sare
piper
curry
roşii

Mod de preparare

Spaghetele se fierb în apă cu sare şi puţin unt, ca să nu se lipească între ele. Se scot, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-o strecurătoare să se răcească.

Seminţele de dovleac, o lingură de seminţe de in şi seminţele de floarea-soarelui se pun într-o tigaie fără ulei. Se adaugă miezurile de nucă tăiate în bucăţele şi se prăjesc la foc mic câteva minute. Două legături de ceapă verde se toacă mărunt.

Se amestecă bine cu o lingură de oregano, seminţele şi nucile răcite, sarea şi piperul. Se pun într-un vas mai mare împreună cu pastele, ouăle, brânza de vaci şi un praf de pudră de curry.

Se adaugă brânza telemea şi parmezanul dat pe râzătoare, 50 g unt tăiat în cubuleţe, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet.

Se introduce tava în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie.
Se servesc calde sau reci, cu parmezan ras sau salată de roşii.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *