Search for content, post, videos

Prajitura Dijon

Astazi va prezentam  reteta unui desert foarte bun si deosebit. Prajitura Dijon poate fi servita alaturi de cafea, ciocolata calda sau  un suc de portocale proaspt stors.

Ingrediente pentru 25 de bucati

400 gr miere lichida
200 gr zahar
150  gr unt
500 gr faina
30 gr praf de copt
5 gr bicarbonat de sodiu
scortisoara pisata
10 gr seminte anasaon
o lamaie
200 gr coaja de portocala sau lamaie
marmelada de portocale
2 oua
zahar pudra

Mod de preparare

Se pun la incalzit 400 ml de apa intr-un vas. Se afauga mierea, zaharul, 100 gr de unt si se fierb. Cand ingredientele incep sa fiarba se ia vasul de pe foc, se inlatura spuma si se amesteca bine.

Se pune faina intr-un castron si se face o gropita in mijlocul ei, in care se pun praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si anasonul. Se amesteca bine, apoi se toarna mierea calda , amestecand incontinuu cu o lingura de lemn. Se face o minge din aluat, se acopera cu un servet si se lasa sa stea o ora la temperatura camerei, ferit de curent.

Se trece aluatul prin faina, apoi se presara cu coaja de lamaie (portocala) rasa.

Se ung si se presara  cu faina forme (cilindrice sau orice alte forme aveti in casa). Se pune in ele aluat si cate o lingurita de marmelada de portocale in mijlocul fiecareia. Se lasa la crescut aproximativ o ora, apoi se baga in la copu in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, circa 30-40 de minute. Cand sunt gata se ung cu albusuri batute cu zahar pudra si se lasa sa se usuce in cuptor, cu usa deschisa, cateva minute.

Prajiturile se pot pastra in cutii bine inchise, ele sunt mai gustoase la 1-2 zile de la preparare.

P.S. Daca nu aveti forme pentru prajituri puteti adapta, puteti sa folositi tava de copt  sau forma de chec.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *