7 iunie , 2023
AcasăSANATATERetenția de apă și modalitățile de a te scăpa de această grijă

Retenția de apă și modalitățile de a te scăpa de această grijă

fashiondays.ro

Retenția din apă din organism este un fenomen destul de cunoscut, fiind întâlnit și sub numele de edem, reprezentând o acumulare de lichid la nivel de țesuturi, în cavități sau în sistemul circulator.

Din cauza acesteia pot fi puternic afectate anumie zone ale corpului, cum sunt mâinile, picioarele sau genunchii, prin faptul că se umflă, însă efectele negative nu se rezumă doar la cele de natură estetică.

Chiar dacă sănătatea noastră nu este puternic afectată din cauza retenției de apă, odată prezentă, aceasta poate duce la apariția unor dezechilibre destul de puternice, cum ar fi o afecțiune la nivelul rinichilor sau chiar o insuficiență prezentă la nivel cardiac.

Principalele persoane care sunt afectate de acest fenomen sunt femeile însărcinate, femeile care urmează să intre în menopauză și mare parte din oamenii care nu fac destulă mișcare sau care, din diverse cauze, sunt imobilizați la pat. Această retenție de apă mai apare și în cazul urmării unui tratament medicamentos, în special dacă acesta este administrat pe o perioadă mai lungă de timp.

Citeste mai mult pe YVE

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.