16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATERemediile chinezesti pot fi inselatoare si chiar toxice

Remediile chinezesti pot fi inselatoare si chiar toxice

Inrolare trafic.ro

Multe dintre noi apelam la produse aparent naturale, de la plafar, care se prezinta a fi remedii traditionale din medicina chinezeasca fara sa stim, insa, ca ele pot contine substante toxice, alergeni si chiar urme de animale pe cale de disparitie.
Avertizarea vine din partea doctorului Michael Bunce, de la Universitatea Murdoch din Australia, care a efectuat analize ADN pe 15 esantioanele de substante medicinale chinezesti confiscate de vamesii australieni sub forma de pudra, comprimate, fulgi, preparate pentru infuzii si comprimate.
Cercetarea publicata in revista stiintifica PloS Genetics dezvaluie ca unele preparate contineau plante din genurile Ephedra si Asarum, care sunt compuse din substante chimice care pot avea efecte toxice daca sunt prost dozate, cu atat mai mult cat nu figura pe etichete nicio concentratie.
Am detectat, de asemenea, urme de animale a caror comercializare este supusa unor restrictii deoarece sunt clasate ca specii vulnerabile, pe cale de disparitie sau grav amenintate, printre care ursul negru asiatic si antilopa saiga, a atras atentia dr. Bunce.
Medicul australian a precizat, totodata, ca etichetele unor produse practic isi minteau cumparatorul. Spre exemplu, desi scria ca produsul era realizat doar din ingrediente provenite de la antilopa saiga, acesta continea de fapt compusi de capra si de oaie.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: