13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATERemedii naturale pentru depresie care merită încercate

Remedii naturale pentru depresie care merită încercate

Inrolare trafic.ro

Înainte de a recurge la tratament medicamentos pentru depresie, este indicat ca orice persoană suferindă să apeleze la remedii naturale, care afectează mai puțin organismul în ansamblul său.

Suplimentele

Suplimentele naturale de acizi grași omega-3, proveniți din ulei de pește precum somonul, sunt eficiente în prevenirea, dar și în tratarea depresiei. Un studiu publicat anul acesta în revista de specialitate „Biological Psychiatry” a arătat că doar două săptămâni de administrare de suplimente cu omega-3 atenuează semnificativ depresia.

Totodată, suplimentele cu SAM-e, o substanță produsă natural de organism, poate influența pozitiv secreția de serotonină, de norepinefrină și de dopamină din corp. Peste 40 de studii medicale au demonstrat eficiența suplimentelor de SAM-e în tratarea depresiei.

Mersul pe jos

Da! Pur și simplu mersul pe jos! Mișcarea în mod regulat este benefică stării de spirit a individului, însă deseori persoanele în depresie nu pot susține programe de workout organizate.

Însă se pot plimba, căci mersul pe jos oferă individului posibilitatea de autocunoaștere, de deconectare de problemele zilnice, oferind la final un sentiment de ușurare demonstrat științific de studii psihiatrice succesive.

Comunicarea

A vorbi deschis despre starea proprie de spirit, despre frământările interioare duce la scăderea relevanței problemelor în sine, la conștientizarea și la digerarea lor psihico-emoțională mai facilă. Din acest motiv, persoanelor în depresie li se recomandă să vorbească cât se poate de deschis despre problemele lor.

Citeste si:  5 efecte uimitoare ale spirulinei

Conversațiile pot avea loc cu un specialist, cu un psihoterapeut, dar și cu un prieten foarte apropiat care, înainte de toate, nu judecă din propria lui perspectivă persoana depresivă.

Meditația

Se vorbește mult despre meditație, însă adevărul este că prea puține persoane o practică. Prea puține persoane sunt capabile să se deconecteze total de la realitate, să iasă din ele însele pentru a intra în starea de meditație.

Însă această practică este foarte eficientă în descătușarea emoțională a persoanei practicante de meditație. Măcar 15-20 de minute pe zi, un om în depresie ar trebui să-și acorde timp pentru a-și limpezi mintea prin meditație.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: