23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATESemne ale hepatitei

Semne ale hepatitei

Hepatita este o conditie medicala care afecteaza ficatul. In cazul acestei afectiuni, ficatul trece printr-un proces inflamator care implica celulele din tesuturi. Hepatita poate fi acuta, daca tine mai putin de 6 luni, si cronica, daca tine mai mult de 6 luni. Aceasta boala poate prezenta simptome limitate sau niciunul, totusi, in general, duce la cedarea ficatului.

Exista mai multe tipuri de hepatita. Hepatita A se ia prin consumul alimentelor afectate si a apei, cu accent pe conditiilor insanitare care permit mancarii si apei sa devina contaminate. Hepatita A se transmite deobicei intre membrii familiei, la restaurant sau la copii si angajatii din gradinite unde lumea nu se spala pe maini sau nu exista precautii sanitare.

Simptomele Hepatitei A includ moleseala corpului, discomfortul abdominal, diareea, febra, lipsa apetitului, ingalbenirea pielii, greata, voma si urina inchisa la culoare.

Hepatita B se poate lua prin sange si serum, portiunea lichida de sange care contine virusul hepatitei B. Acest tip de hepatita poate fi transmisa prin transferul de sange, prin refolosirea acelor, contact sexual sau proceduri de transfuzie. Hepatita B se poate lua si prin tatuaje, piercinguri, prin imprumutarea lamelor de ras si a periutelor de dinti.

Simptomele Hepatitei B includ durerea abdominala, slabiciune extrema, greata, voma si urina inchisa la culoare.

Hepatita C se poate transmite la fel ca Hepatita B. Exista sansa sa se transmita si prin contact sexual, dar este putin probabil.

Citeste si:  Motive pentru care trebuie sa bei ulei de masline pe stomacul gol

Simptomele Hepatitei C includ urina inchisa la culoare, greata si voma, febra, apetit scazut, oboseala, durere abdominala, scaun de culoare gri si durere de articulatii.

Acestea fiind simptomele, este vital sa consulti un doctor pentru cea mai buna examinare si cel mai bun tratament.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: