Va prezentam o noua reteta delicioasa din cadrul emisiunii culinare “Mama mea gateste mai bine” – Pui a la crem cu sparanghel si rosii cherry.
Timp de pregatire 40 minute
INGREDIENTE – 4 PORTII
- Piept de pui dezosat 800 gr
- Ceapa 3 buc
- Usturoi 1 capatana
- Ulei de masline
- Rozmarin fresh
- Vin alb sec 200 ml
- Sparanghel fresh 1 pachet
- Rosii cherry
- Sare
- Piper
- Smantana termostabila 400 ml
- Curry
MOD DE PREPARARE
PUI A LA CREM
- Pieptul de pui se curata, se spala si se taie, dupa care se aromatizeaza cu sare si piper si se coloreaza intr-o tigaie cu ulei de masline incins, dupa care se scoate din tigaie.
- In aceasi tigaie se completeaza cu ulei de masline si se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga rozmarin, curry si apoi se stinge cu vin alb sec.
- Se lasa sa scada si apoi se completeaza cu smantana pentru gatit. La final se condimenteaza cu sare si piper.
SPARANGHEL SI ROSII CHERRY LA GRATAR
- Rosiile se spala, se spala si se taie cozile la sparaanghel.
- Sparanghelul si rosiile cherry se pregatesc la gratar. Se servesc impreuna.