22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPrivitul la televizor scade speranta de viata

Privitul la televizor scade speranta de viata

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui studiu recent publicat in revista „British Medical Journal Open”, cu cat stam mai mult pe scaun in fata televizorului, cu atat ne scade mai mult speranta de viata.

Pentru a ajunge la acest rezultat, au fost puse sub observatie 167.000 de persoane. Rezultatele au fost cat se poate de alarmante. Se pare ca proportia deceselor din toate cauzele, asociate cu timpul indelungat petrecut stand jos, este de 27% si cea a deceselor asociate cu privitul prea mult la televizor, de 19%.

Astfel, concluzia a fost ca daca am reusi sa stam pe scaun mai putin de trei ore pe zi, am avea o speranta de viata mai mare cu doi ani. Insa, din cauza locurilor de munca care presupun lucrul la calculator, acest lucru este imposibil pentru multi dintre noi. In schimb, pentru a fi mai longevivi, putem sa dedicam privitului la televizor mai putin de doua ore zilnic.

Situatia este cu atat mai alarmanta cu cat un alt studiu realizat in urma cu doi ani de agentia Initiative conchis ca romanii stau zilnic la televizor aproximativ 6 ore.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: