16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIPrimul ajutor in cazul muscaturii de insecte

Primul ajutor in cazul muscaturii de insecte

Inrolare trafic.ro

In cazul in care un copil este intepat de o viespe sau de o albina si nu este alergic la venin, situatia este doar neplacuta.  De obicei copiii se sperie, incep sa planga si intra in panica. De foarte multe ori acest lucru se datoreaza lipsei de cunostinte. Aflati cum sa-i acordati celui mic primul ajutor in cazul muscaturii de insecte.

In doua cazuri, intepaturile de insecte sunt deosebit de periculoase: daca o albina sau o viespe ataca in jurul gurii, gatului sau limbii, deoarece umflarea rezultata poate provoca blocarea cailor respiratorii, sau in cazul in care copilul intepat este alergic la veninul de insecte. Ambele situatii pot pune viata in pericol si necesita masuri de prim ajutor si ingrijire medicala in cel mai scurt timp posibil.

· Daca acul este inca in rana, va trebui sa stergeti rana, (atentie, nu stoarceti!) Apoi se spala locul muscat, se dezinfecteaza si se pune un pachet cu gheata.
· In cazul in care copilul se plange de dureri severe, se pot prescrie analgezice.
· In cazul unei reactii alergice (prurit, urticarie, dificultati de respiratie), ar trebui sa se acorde cat mai curand posibil antialergice.
· Daca cel mic isi pierde cunostinta, asezati-l in pozitia de recuperare, adica pe o parte, si controlati-i functiile vitale.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Citeste si:  Alege caruciorul perfect pentru copilul tau
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: