5 iunie , 2023
AcasăSANATATEPresopunctura si beneficiile ei

Presopunctura si beneficiile ei

fashiondays.ro

Presopunctura este un fel de masaj facut cu ajutorul degetelor, prin aceasta tehnica se stimuleaza aceleasi puncte energetice ca si in cazul acupuncturii.

Presopunctura este recomandata intr-o mare varietate de afectiuni, printre care: migrene, dureri de spate, dureri de dinti, depresie, anxietate, insomnie, oboseala cronica, alergii, astm, reumatism, afectiuni respiratorii, constipatie, sindrom premenstrual sau afectiuni ale sistemului reproducator, precum impotenta sau infertilitatea.

Tehnica acestui gen de masaj se poate invata cu multa usurinta si este ideala ca metoda de autoterapie odata ce se cunoaste pozitia acupunctelor si meridianelor de pe corp. In plus poate fi practicata oriunde si fara efecte secundare.  In China si in Japonia , presopunctura ocupa un loc important in asistenta medicala.

Trebuie sa tineti cont ca presopunctura nu trebuie aplicata pe zonele cu rani, inflamatii,  abcese, eruptii cutanate, varice, vezicule sau cu tesut cicatrizat. Punctele energetice legate de reglarea tensiunii arteriale nu ar trebui stimulate la femeile insarcinate sau la hipertensivi.

 

Citește și

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.