21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPozitii care te vor ajuta sa adormi instant

Pozitii care te vor ajuta sa adormi instant

Foarte putini dintre noi reusim sa adormim imediat ce ne punem in pat. Din fericire, exista o serie de exercitii care te vor ajuta sa te calmezi, sa scapi de stres si sa te relaxezi in cateva secunde.

Iata cateva pozitii simple de yoga care te vor ajuta sa dormi ca un bebelus.

Picioarele pe perete
Stai intinsa in pat cu fata catre perete si pune o perna sub talie. Ridica-ti picioarele astfel incat talpile si genunchii sa fie in aceeasi linie, iar mainile le tii pe langa corp cu palmele in jos. Ramai in aceasta pozitie timp de 2 minute.

Pe burta
Stai intinsa in pat cu fata in jos pe o perna si impreuneaza-ti degetele la spate. Respira adanc, si incearca sa iti atingi talpile cu mainile. Dupa aceea revin-o in pozitia initiala si relaxeaza-te. Repeta exercitiul de 5-10 ori.

Picioarele departate
Stai jos cu picioarele departate si pune o perna in fata ta. Indreapta-ti spatele si inspira adanc. Dupa aceea expira si intinde-ti mainile in fata, stand pe perna. In aceasta pozitie, inspira si expira de 10 ori, apoi revin-o la pozitia initiala.

Talpile impreunate
Stai pe spate pe o perna, impreuneaza-ti talpile si intinde-ti genunchii intr-o parte. Mainile tale sunt relaxate si intinse pe langa corp cu palmele in sus. Inspira adanc si regulat. Stai in aceeasta pozitie timp de 3 minute.

Citeste si:  Alimente care pot trata insomnia si imbunatatesc somnul

Pe spate
Stai intinsa in pat cu spatele pe o perna. Intinde-ti picioarele si tine mainile pe langa corp cu palmele in sus. Ai grija sa ai coloana si capul intr-o linie dreapta. Inspira adanc de 3 ori si expira pe nas.  Dupa aceea inspira normal de 4 ori.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: