26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIPonturi ca sa ai o relatie buna cu copilul

Ponturi ca sa ai o relatie buna cu copilul

O legatura stransa intre mama si copil se formeaza in timp si este nevoie de mult tact. Iata cateva sugestii: 

Respecta-i intimitatea

Este important ca tu sa-i acorzi spatiu personal si sa nu-ti bagi nasul chiar peste tot, dar sa-ti inveti copilul sa respecte si el intimitatea voastra.

Total incepe  cu o regula simpla: copilul doarme in patul lui, in camera lui. Tu bati la usa inainte de a intra in camera copilului si-l rogi sa faca acelasi lucru cand intra in camera voastra..

Lasa loc si tatalui

Venirea pe lume a unui copil schimba totul si este important sa mentii un echilibru in familie. Intre mama si copil exista o relatie speciala dinainte ca acesta sa se nasca, dar nu trebuie sa acaparezi relatia. Trebuia sa ii lasi loc si tatalui.  Pentru a se dezvolta armonios, copilul are nevoie de ambii parinti.

Impune limite

 

Un trebuie sa-i permiti totul. Dimpotriva. Este important sa fixezi niste reguli de conduita. Copilul are nevoie de repere pentru a-si disciplina comportamentul si de un mediu linistit.

Fa-l partener in luarea deciziilor

Cand iei o hotarare, explica-i de ce. Va intelege ca nu-i o toana sau o ambitie. Mentine-ti hotararea si nu incerca sa negociezi, la capitolul asta copiii sunt foarte buni.

Citeste si:  Medicii, semnal de ALARMA! Le oferim copiilor o doza mult prea mare de medicamente! Ce pot pati

Cultiva-i increderea in el

Este una dintre cheile reusitei in viata. Lauda progresele pe care le face, incurajeaza-l daca are un esec si nu-l invinui pentru asta. Arata-i ca-l iubesti neconditionat, asta ii  va da putere si incredere in sine.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: