Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Piept de rata cu fructe de pădure.
Timp de preparare: 45 de minute
Ingrediente (4 portii):
- Piept de rata 180 gr
- Suc de portocale 250 ml
- Sare
- Piper alb
- Piper negru
- Sos sweet chilli 100 ml
- Mar 1 kg
- Unt 120 gr
- Fructe de padure 300 gr
- Vin rosu 200 ml
- Coniac 100 ml
- Smochina proaspata 4 buc
Mod de preparare:
PIEPT DE RATA PE CARPACCIO DE MAR
- · Pieptul de rata curatat si fasonat (se taie pielea in forma de romburi) se marineaza 10 minute in suc de portocale cu sare, piper alb, sos sweet chilli.
- · Se gateste intr-o tigaie incinsa, incepand cu partea cu pielea, timp de 3 minute pe fiecare parte.
- · In tigaie, langa pieptul de rata, se pune o smochina proaspata, taiata in patru si apoi tigaia se introduce la cuptor, la 180 grade pentru 8 minute. Prin coacere smochina se desface ca o floare si se va folosi la montajul pe farfurie, in mijlocul ei se va pune sos.
- · Marul se curata de coaja, se scoate cotorul si apoi se feliaza foarte subtire.
- · Feliile de mar se tin pentru cateva minute in suc de portocale, apoi se ung cu unt si se introduc la cuptorul cu microunde pentru 2 minute.
SOS DE FRUCTE DE PADURE
- · Fructele de padure se pun in tigaie cu unt, se adauga vin rosu, coniac, sare, piper, sweet chilli si se fierbe pana cand se ingroasa.