23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERPericolele care iti pot ruina vacanta din tarile exotice

Pericolele care iti pot ruina vacanta din tarile exotice

Ce poate fi mai frumos decat sa iti petreci vacanta in tari exotice, bucurandu-te de soare, plaja si frumusetea naturii? Totusi, in timpul vacantei tale te poti confrunta cu un numar de probleme care iti vor transforma vacanta de vis intr-un cosmar.

Noi vom impartasi cu tine cele mai folositoare sfaturi care te vor ajuta sa stai departe de problemele neasteptate si sa ai o vacanta de neuitat.

1. Meduze si corali
Multe creaturi periculoase, inclusiv unele specii de pesti, meduze si corali traiesc in apele calde ale tarilor tropicale. Cea mai buna metoda de a te proteja este sa porti incaltaminte speciala si sa eviti sa le atingi chiar daca par extrem de dragute. Pe langa asta, trebuie sa fii atenta la semnele care indica faptul ca nu poti innota.

Locatie: Africa, Asia, Australia

2. Curenti
Curentii marii te pot purta departe de mal in largul marii in cateva secunde. Daca vei fi vreodata prinsa intr-un curent, nu incerca sa innoti spre mal deoarece puterea curentului este mult mai mare decat a unui om. Poti innota prin curent, paralel cu malul. Dupa ce curentul dispare te poti intoarce in siguranta spre plaja.

Locatie: Toate marile si oceanele

3. Tantari
Speciile de tantari care transmit boli nedorite, inclusiv virusul Zika, traiesc in multe tari tropicale. Pentru a te proteja de acest pericol fatal nu uita sa iei spray de insecte cu tine pe oriunde mergi si sa te vaccinezi impotriva malariei inainte de a pleca in vacanta.

Citeste si:  Beneficii pentru sanatate ale inotului

Locatie: Africa, America de Sud

4. Mancarea de pe strada
Mancarea pe strada este un fenomen foarte obisnuit in Asia. Acest fel de mancare nu prezinta niciun pericol in particular, dar in cazul in care nu esti obisnuita cu mancarea condimentata poti avea probleme cu stomacul. Acelasi lucru se aplica si in cazul restaurantelor. Pentru a preveni anumite neplaceri cere-i bucatarului sa nu puna prea multe condimente.

Locatie: Asia, Africa.

5. Apa
Toata lumea stie ca apa de la chiuveta nu este pentru consum in marea majoritate a lumii. Totusi, cateodata uitam ca gheata din bauturi este facuta din aceeasi apa de chiuveta. Cel mai bine este sa bei apa inbuteliata din magazine.

Locatie: Asia, Africa

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: