O reteta rapida , foarte usora si potrivita pentru orice ocazie. Nu costa mult si este una dintre cele mai apreciate mancaruri din lume. Modul de preparare este foarte usor si rapid iar aceasta mancare este cat se poate de potrivita pentru ocazii speciale.
Ingrediente
300 de gr de paste fainoase tip penne
2 linguri ulei
100 gr parmezan ras
300 gr piept de pui (dezosat si fara piele)
150 gr mazare
150 gr morcovi
1 legatura de patrunjel
Mod de preparare
Carnea de pui se toaca. Se curata morcovii si se toaca cubulete.
In uleiul bine incins, intr-o tigaie, se pune carnea, morcovii si boabele de mazare. Timp de 10-15 minute se pune cate putina apa din cand in cand si se amestca periodica ca sa nu se lipeasca. Cand toate ingredinetele sunt fierte se adauga sare dupa gust.
Pastele fainoase se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Dupa ce se scurg foarte bine se amesteca cu legumele si carnea din tigaie, se adauga patrunjelul tocat fin.
Se servesc calde , presarate cu parmezan ras.