Daca nu mai stii ce sa gatesti si vrei sa-ti rasfeti persoanele dragi iti propunem sa gatesti tocanita de pui cu legume, un preparat delicios, ce este perfect pentru a fi savurat la masa de pranz.
Este un fel de mancare foarte usor de facut. Se descurca orice bucatar incepator. Delicioasa, ieftina si cu o aroma inconfundabila, poate fi mancata cu o paine abia scoasa din cuptor sau cu o mamaliga aburinda.
Citeste si: Ce se poate gati in tigaia wok. 3 retete simple si sanatoase
Iti lingi degetele de placere! Reteta de tocanita de pui cu legume
Ingrediente necesare pentru tocanita de pui cu legume:
– patru pulpe de pui
– 200 de grame de mazare
– doua maini de rosii cherry
– trei linguri de bulion
– 100 de grame de sunculita afumata
– un pahar de vin alb
– trei morcovi medii
– trei catei de usturoi
– un ardei capia
– un ardei iute
– un cartof
– o ceapa
– o tija de telina
– 3-4 polonice de apa sau supa de pui
– trei crengute rozmarin
– o lingurita de cimbru
– o mana de patrunjel
– patru linguri de ulei
– sare
– piper
Citeste si: Mancarea de cartofi. Reteta simpla, gustoasa si ieftina, din copilarie
Mod de preparare tocanita de pui cu legume:
Taie pulpele in trei-patru bucati fiecare, condimenteaza-le cu sare si piper, iar mai apoi frige-le in uleiul bine incins. Ulterior, adauga si sunculita afumata, pe care ai taiat-o cubulete si intoarce puiul pana se rumeneste bine.
Cand s-au rumenit bine, stinge-le cu vin, adauga ceapa tocata marunt, cateii de usturoi taiati felii, morcovul taiat feliat si ardeiul taiat sub forma de cuburi mari, conform Retete Practice.
Taie telina, ardeiul iute si cartoful taiat sub forma de cubulete, dar si rosiile cherry, mazarea si patrunjelul. Mai apoi, toarna 3-4 polonice de supa concentrata sau de apa, adauga trei linguri de bulion.
Lasa totul la foc mediu timp de 45 de minute, iar mai apoi serveste tocana de pui cu legume cu paine de casa ori mamaliguta proaspata.
Citeste si: Cum prepari supa crema de ardei copti! E mai simplu decat crezi