5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEPasi in prevenirea cancerului de san

Pasi in prevenirea cancerului de san

Cancerul la san, arata studiile ingrijoratoare, ca este a doua cauza a mortalitatii la nivel global. Prevenirea cancerului la san este la indemana oricui si nu trebuie ignorata.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la nivel global, cancerul este a doua cauza a mortalitatii la nivel global, prevazand o crestere in numarul cazurilor cu peste 70% in urmatorii 20 de ani. Cancerul mamar este cea mai raspandita forma a teribilei boli.

In Romania, cancerul mamar este cea mai raspandita forma de cancer, iar statisticile sunt tot mai ingrijoratoare.

Atunci cand discutam despre genele care transmit boala este greu sa le controlom. Insa, atunci cand vine vorba despre toti ceilalti factori de aparitie a bolii, totul este in mainile noastre. Putem alege sa nu fim bolnavi, asta tine de noi. Iata ce poti face pentru a preveni cancerul la san:

Cercetati istoricul familiei

Daca in istoricul familiei vreo ruda sufera de cancer, trebuie sa va faceti analize urgent. Astfel castigati o sansa in plus in prevenirea sau depistarea la timp a bolii.

Controale periodice

Desi pare un cliseu, controalele periodice sunt cele mai sigure metode de a afla care este starea de sanatate.

Daca boala este surprinsa in stadiu incipient, sansele de raspundere la tratamentu sunt mult mai mari.

Nu va expuneti multa vreme la razele ultraviolete si in calea poluarii

Citeste si:  Ce spune fundul despre sanatatea ta: dovezi stiintifice

Chiar daca este greu de urmat, mai ales daca in orasele in care locuim poluarea atinge cote maxime. Este totusi recomandat sa evitati orele de varf cand soarele arde puternice. Este indicat sa mergi in concediu in zonele ferite de agitatia orasului si sa faci plimbari periodice in parcuri.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: