22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIPana la ce varsta ii administram Vigantol copilului?

Pana la ce varsta ii administram Vigantol copilului?

Varsta pana la care ii vom administra Vigantol copilului nu este una foarte precisa, depinzand in mare masura de recomandarile medicului specialist pediatru.

 

Cu toate acestea, pana la varsta de doi anisori copilul va trebui sa primeasca minim doua picaturi de Vigantol, ajutand la prevenirea rahitismului si a altor afectiuni mai grave ce prezinta deficiente de osificare precum bolile endocrine sau malabsorbtiile intestinale.

Doua picaturi de Vigantol pe zi contine doza suficienta de vitamina D3 necesara pentru fixarea calciului la nivelul oaselor. Chiar daca prin expunerea la soare se poate realiza acest lucru destul de usor, in realitate in primii ani de viata este nevoie si de adaugarea in alimentatie a catorva suplimente de vitamina D3 in vederea prevenirii rahitismului. Asadar, prin Vigantol copilul va deveni mai puternic, sistemul sau osos fiind mult mai sanatos.

Potrivit medicilor, cele doua picaturi de Vigantol pe zi ii vor fi administrate copilului pana la varsta de doi anisori. Cu toate acestea, recomandarile medicale in acest sens pot continua si dupa depasirea acestei varste, fiind necesar a se administra in timpul sezonului racoros insotit de o doza suplimentara de calciu. De asemenea, in cazul in care medicul constata o deficienta de calciu in organismul copilului ori acesta este expus riscului de rahitism va putea recomanda continuarea administrarii de Vigantol pana la varsta de 3-4 anisori sau chiar mai mult.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

 

Citeste si:  Cum sa gestionezi eficient crizele de isterie ale copilului?

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: