19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICat ar trebui să doarma un copil?

Cat ar trebui să doarma un copil?

Inrolare trafic.ro

Fiecare parinte isi doreste ca puiul sau sa doarma linistit in patut, insa, din pacate, nu toti copilasii au un somn odihnitor. Trebuie sa stii ca somnul este foarte important pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului, motiv pentru care noi iti vom prezenta cum ai putea sa il adormi pe micut si cat de mult ar trebui sa doarma acesta.

Cat de mult ar trebui sa doarma un copilas in functie de varsta sa?

· 1-4 saptamani: 15-18 ore
· 1-5 luni: 14 ore
· 4-12 luni: 15 ore
· 1-3 ani: 13-14 ore
· 3-8 ani: 12 ore

Trebuie sa stii ca fiecare copilas are ritmul sau, motiv pentru care vei putea observa ca in unele zile puiul tau va dormi mai putin, in timp ce in zilele mai agitate copilasul va dormi mai multe ore. Prin intermediul somnului, copilasul tau isi va reface energia necesara pentru desfasurarea diverselor activitati din timpul zilei. In ceea ce priveste bebelusii, trebuie sa iei in considerare faptul ca acestia nu vor dormi 15 ore legate, ci se vor mai trezi si vor adormi atat ziua, cat si noaptea. Intr-adevar este destul de obositor pentru noi, ca parinti, insa copilul este mica noastra minune, motiv pentru care efortul de a ne trezi in toiul noptii merita, atata timp cat stim ca bebelusul este sanatos.
Din fericire, psihologii si specialistii au identificat cateva metode prin intermeidul carora copilul poate fi adormit mai usor. Pentru ca intelegem cat de greu iti este sa te trezesti mereu noaptea, iti vom prezenta aceste metode si iti vom oferi o serie de sfaturi de care ai putea tine cont atunci cand trebuie sa il adormi pe micut.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: