24 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEOul de prepelita, un adevarat medicament

Oul de prepelita, un adevarat medicament

Oul de prepelita este un aliment complet, capabil sa ne ofere toti nutrientii importanti de care organismul nostru are nevoie intr-o zi.

Spre deosebire de ouale de gaina, oul de prepelita contine de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B12. Mai mult decat atat, oul de prepelita contine 13 % proteine de calitate superioara fata de cel de gaina, vitamina A, B, D, E, zinc, potasiu, sulf, calciu, glucide speciale si continutul de caloric al unui ou este de 14 calorii.

In plus, ouale de prepelita nu au contraindicatii in cazul alergiilor, ci din contra, le vindeca. Dupa unii cercetatori, acestea diminueaza cantitatea unor anticorpi din organism (imunoglobina E) responsabili de aparitia reactiilor alergice. Iar Ovomucoidul, proteina din albus, previne alergiile, vindeca rinita alergica si sinuzitele.

De asemenea, Ouale de prepelita ajuta la intarirae sistemul imunitar, fiind recomnadate copiilor pentru ca ii feresc de bolile infectioase, vindeca anemiile, conjunctivitele si urticariile. In plus, ele sunt bune in tratarea astmului, diabetului si tuberculozei.

In cazul copiilor si nu numai, ouale de prepelita stimuleaza activitatea cerebrala, memoria si sistemul nervos. Consumul de oua de prepelita este bun si in cazul viitoarelor mamici care vor sa asigure o dezvoltare armonioasa a sistemului nervos si cerebral al copilului. S-a demonstrat stiintific ca acei copii care au consumat oua de prepelita, au inregistrat un coeficient de inteligenta crescut.

CONTINUAREA PE MAMI STIE TOT

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: