Va prezentam o reteta delicioasa, care a fost pregatita in cadrul emisiunii „Mama mea gateste mai bine” – Orez basmati cu pui si caju in stil indian.
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente (4 portii):
- Orez basmati
- Ulei
- Ceapa
- Usturoi
- Ghimbir
- Seminte de chimion
- Carne de pui
- Sofran
- Menta proaspata
- Baton de scortisoara
- Sos de rosii
- Stafide
- Sare
- Piper
- Migdale prajite
- Caju prajite
Mod de preparare:
OREZ BASMATI
- Orezul si puiul se prepara in paralel si apoi se unesc.
- Orezul basmati se spala de mai multe ori in apa rece, se scurge si sa lasa sa se usuce.
- Intr-o tigaie cu ulei se caleste jumatate din cantitatea de ceapa, dupa care se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la prajit pentru 2 – 3 minute pana cand orezul devine opac.
- Se completeaza cu apa fiarta si se lasa pe foc pana cand orezul este moale, aproximativ 20 – 25 minute.
PUI TRAS LA TIGAIE
- Intr-o tigaie mare cu ulei incins, se adauga jumatate din cantitatea de ceapa, usturoiul, ghimbir si semintele de chimion si se prajesc la temperatura medie pentru 5 minute.
- Se adauga bucatile de pui si se rumenesc, intorcandu-le regulat pentru a prinde culoare pe toate partile.
- Se completeaza cu sofranul, apa fiarta, menta proaspata si batonul de scortisoara.
- Se aduc la fierbere, se acopera, se reduce focul si se lasa la fiert inabusit pentru 25 – 30 de minute, pana cand carnea de pui este moale.
- Se adauga sos de rosii, stafide, sare si piper.
- Se transfera intr-o farfurie orezul, se pune sosul cu pui peste orez, se presara migdale prajite, caju prajit si se serveste imediat.