16 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEObezitatea, la cote alarmante: Din ce in ce mai multi barbati nu...

Obezitatea, la cote alarmante: Din ce in ce mai multi barbati nu isi pot vedea penisul

Inrolare trafic.ro

Potrivit unui studiu recent realizat in Marea Britanie, ale carui rezultate au fost concludente pentru Europa si SUA, numarul barbatilor supraponderali este in continua crestere.

Studiul a atins un subiect destul de sensibil pentru majoritatea barbatilor si s-a bazat pe un simplu test, realizat pe un esantion de 1000 de barbati. Acestia au fost pusi sa stea in pozitie de drepti si sa se uite in jos. Peste 44% dintre ei au recunoscut ca nu isi pot vedea propriul penis din acea pozitie, rezultat alarmant care denota o crestere a numarului barbatilor obezi in ultimii 50 de ani cu 20%.

Rezultatele studiului mai arata si ca peste 5,6 milioane dintre britanici sunt supraponderali si ca risca sa aiba o viata mai scurta cu noua ani din cauza acestui lucru, fiind predispusi la cancer la colon si diabet de tip 2. Iar varsta la care majoritatea barbatilor incep sa se ingrasa, este de 35 de ani.

Psihologii sunt de parere ca acest lucru este cauzat in primul rand de lipsa motivatiei. Dupa 35 de ani, majoritatea barbatilor nu mai sunt capabil sa gaseasca motivatii pentru a se ingriji de aspectul fizic si de sanatate. Iar dupa 45 de ani este cat se poate de greu sa dea jos kilogramele acumulate in tinerete.

„Acest nou studiu este de-a dreptul ingrijorator, iar barbati trebuie incurajati sa constientizeze riscurile supraponderalitatii si sa faca aceasta verificare simpla”, a declarat doctorul Johan du Plessis, citat de presa britanica.

Rezultatele acestor studii, cumulate cu masura luata de SUA de a ridica numarul de kilograme dupa care o persoana este considerata obeza, starneste reactii ingrijoratoare din partea societatii medicale. Si ingrijorarile sunt atat de mari, incat obezitatea ar putea deveni boala secolului urmator.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: