1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATENu o sa-ti vina sa crezi care sunt cele mai murdare parti...

Nu o sa-ti vina sa crezi care sunt cele mai murdare parti ale corpului

Ce vei raspunde cand vei fi intrebat care este cea mai murdara parte a corpului? Oamenii de stiinta de la Harvard ca exista peste 615 specii de bacterii in cavitatea bucala, fapt care o plaseaza pe locul 1 in topu celor mai murdare locuri.

1. Gura

Aceasta informatie poate parea socanta, dar gura este cea mai murdara parte a corpului. Gura este dovedita ca fiind gazda a 600 de tipuri de bacterii.

2. Subratul

Subratul tau gazduieste mai mult de 80.000 bacterii, acesta fiind si motivul pentru care miroase. Deodorantul si parfumul miros frumos, dar nu se pot „lupta” cu germenii. Este de datoria ta sa te speli zilnic, folosind sapun antibacterial.

3. Urechile

Ceara asigura lubricatie urechii si o protejeaza de diferite bacterii, insecte si apa, dar datorita acesteia urechea este una dintre cele mai murdare parti ale corpului.

4. Unghiile

Daca iti plac unghiile lungi trebuie sa stii ca pielea de sub unghii contine cele mai nocive bacterii care pot duce la deces daca nu le cureti cum trebuie.

5. Capul

Mancarimea de cap nu este cauzata doar de matreata ci si de bacterii care asigura capului un loc in topul celor mai murdare zone ale corpului

6. Buricul

Buricul este inclus in lista celor mai murdare parti ale corpului. Poate fi considerat ca fiind curat, insa poate fi considerat ca fiind cuib pentru bacterii ascunse. Necuratarea buricului poate duce la formarea unei pietre care mai tarziu se poate transforma in tumoare. Este necesar sa il cureti de fiecare data cand faci dus.

Citeste si:  Cum ne afecteaza somnul trecerea la ora de iarna

7. Cavitatea nazala

Poate ca ti se pare ca nasul tau este curat, insa este inconjurat de o multitudine de bacterii neglijabile. Trebuie sa dai atentie curatarii acestei parti a corpului.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: