22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATENu mai manca produse fast-food! Risti sa cazi in depresie

Nu mai manca produse fast-food! Risti sa cazi in depresie

Inrolare trafic.ro

Persoanele care mananca frecvent produse fast-food sau dulciuri prelucrate industrial (gogosi, prajituri, croissant) risca sa ajunga la depresie.

La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Las Palmas din Gran Canaria si de la Universitatea Granada.

Conform studiului, citat de Psych Central, in cazul celor care consuma des acest produse, riscul de a dezvolta depresie creste cu 51% fata de cei care mananca hrana sanatoasa.

Cercetarea a fost realizata pe un grup de 8.964 subiecti, care nu au avut niciodata probleme de depresie. Ei au fost monitorizati timp de 6 luni si la finalul testului, 493 sufereau de aceasta tulburare psihica.

Mai mult, cei care adora fast-food-ul au in general un stil de viata nesanatos, care ii predispune oricum la depresie: sunt sedentari, nu mananca legume, fructe sau peste, fumeaza si lucreaza foarte mult, de aceea multi dintre consumatorii inraiti de alimente nesanatoase sunt si singuri.

Cu cat mananci mai mult fast-food, cu atat creste riscul de depresie, avertizeaza Almudena Sanchez-Villegas, autoarea studiului. De aceea, cei care se simt deprimati nu trebuie sa caute alinarea in consumul acestor produse, desi multi sunt tentati sa faca asta.

Explicatia acestei concluzii este ca anumiti nutrienti din mancare previn sau trateaza depresia.

Printre acestea se numara complexul de vitamine B, omega 3 si uleiul de masline. Cum aceste elemente lipsesc din produsele fast-food, riscul de a dezvolta afectiuni psihice creste.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: