22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMotivele pentru care oamenii aleg sa se sinucida! Ce explicatii a oferit...

Motivele pentru care oamenii aleg sa se sinucida! Ce explicatii a oferit un psiholog

Inrolare trafic.ro

Sinuciderea unei persoane apropiate poate fi un soc, insa odata cu tragedia, la pachet, vine si intrebarea ”de ce?”. Ei bine, un specialist a incercat sa ofere cateva raspunsuri.

Conform psihologului Laura Maria Cojocaru, motivele care ii determina pe oameni sa se sinucida sunt multe si complexe, cele mai intalnite fiind din egocentrismul ori egoismul.

“Persoana considera ca Universul, lumea, Dumnezeu etc. (depinde de convingeri) ar trebui sa se invarta in jurul ei. Vrea ca viata sa sa fie exact asa cum isi doreste. Viseaza ca cineva sa-i elimine toate greutatile, sa-i netezeasca drumul. Considera ca lucrurile bune i se cuvin cu minim de efort sau chiar fara efort din partea ei”, explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

De asemenea, ea a precizat ca este de parere ca unii oameni aleg sa-si incheie socotelile cu viata din cauza egoismului.

Citeste si: Lovitura crunta pentru o celebra cantareata! A fost diagnosticata cu cancer pentru a treia oara, in trei decenii

“Persoana considera ca Universul, cei din jur, Dumnezeu etc. ar trebui sa se ocupe doar de rezolvarea problemelor ei personale. Ignora 0faptul ca toti avem uneori nevoie de ajutor si tuturor ne este greu sau foarte greu in anumite momente, dar alegem sa cautam solutii si sa mergem inainte”, spune specialistul.

Citeste si:  S-a sinucis fiul lui Florin Calinescu

Sau pentru ca sunt lipsiti de responsabilitate. “Indiferent de cat am inteles pana in acest secol rostul vietii, studiind stiintific mersul lucrurilor, stim ca exista in univers o ritmicitate si o organizare matematica perfect echilibrate care arata, cel putin teoretic, ca lumea are un sens, deci viata are un sens. A decide sa ingnori sensul vietii si rolul tau in mersul lucrurilor presupune lipsa de responsabilitate fata de univers, fata de cei dragi si ignorarea darului vietii”, afirma psihologul Laura Maria Cojocaru, conform libertateapentrufemei.ro

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: