24 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMoarte curata: Raed Arafat cere interzicerea promovarii acestui produs

Moarte curata: Raed Arafat cere interzicerea promovarii acestui produs

Raed Arafat doreste sa fie aprobata o lege care sa interzica noile aparate de fumat, pe care le numeste „aparatele mortii”. Intentia lui Raed Arafat a ajuns la urechile parlamentarilor si spera ca se vor lua masuri urgente.

„Noaptea trecuta, pasajul Universitatii era fara reclamele la tutun pe care le-am comentat acum cateva zile. Multumesc tuturor celor care au luat pozitie fata de promovarea acestor produse. Multumesc presei care a preluat acest subiect si l-a tratat cu maxima seriozitate.

Astazi, la orele 10,00, la Senatul Romaniei, reprezentantii „2035 fara tutun” impreuna cu alte organizatii si personalitati vor prezenta proiectul de modificare a legii care interzice promovarea produselor din tutun, astfel incat noua forma a legii sa includa si noile modalitati introduse recent pe piata. (…)

Sper ca parlamentarii nostri sa preia propunerile si sa initieze un proiect legislativ in acest sens, astfel incat sa oprim in cel mai scurt timp promovarea acestor produse si recrutarea noilor generatii de fumatori de catre comerciantii mortii!”, a scris Arafat pe pagina sa de Facebook.

„Studiile despre efectele acestui mod de fumat inca sunt la inceputul lor, iar comerciantii de tutun pretind ca acest mod ar fi mai ‘sanatos’ decat fumatul clasic.

Chiar daca ar fi asa, revenirea la promovarea agresiva a tutunului sub noua forma de fumat nu va avea impact doar asupra fumatorilor clasici.

Citeste si:  Problemele cu glanda tiroida? Cinci simptome pe care nu ar trebui sa le ignori

Promovarea atinge si copiii si tinerii care inca nu au inceput sa fumeze, iar fumatul, indiferent sub ce forma, este un pericol pentru sanatatea publica si este pericol pentru orice persoana care il practica, precum si pentru persoanele din jurul ei.

Cu alte cuvinte, asistam neputinciosi la revenire la o ofensiva similara cu cea din anii ’90, inaintea interzicerii promovarii tutunului, cand promovarea avea ca tinta tinerii si copiii care reprezentau viitoarea clientela a comerciantilor de tutun”, mai arata Arafat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: