16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMituri despre acnee. Ce trebuie sa stii ca sa scapi de probleme

Mituri despre acnee. Ce trebuie sa stii ca sa scapi de probleme

Inrolare trafic.ro

Ingrijirea pielii este una dintre cele mai importante rutine de igiena si frumusete, dar se pare ca uneori  nu facem ceea ce este corect.

Acneea si cosurile sunt „incapatanate” si nu vor disparea. Cand vine vorba despre metode corecte si incorecte unde am putea trage linie pentru a separa miturile de afirmatiile veritabile?

Iata  cateva mituri despre acnee!

 

– Igiena precara este o cauza majora a aparitiei acneei. Fals, si se pare ca este una dintre cele mai populare mituri legate de acnee. Multi oameni cred ca acneea este o cauza a igieni necorespunzatoare.

– Mancarea grasa provoaca acneea. A fost demonstrat in ultimile studii stiintifice ca nu mancarea provoaca aparitia acneei.

– Frecand cosurile le faceti sa dispara. Fals! In mod contrar prin frecare cresteti sansele sa deteriorati in mod serios pielea. Curatarea fetei in fiecare zi este o imetoda foarte buna, dar nu frecati si nu exfoliati.

– Varsta invinge acneea – ar putea fi o buna idee, dar din nefericire nu toata lumea e asa norocoasa. Se spune ca unii poarta acneea din perioada pubertati pana la pensionare pe cand alti mai norocosi scapa de ea la varsta de 20 de ani.

Totul tine de bioritmul si acesta nu poate fi controlat. Puteti incerca plantele medicinale precum busuiocul, legumele si fructele care contin o cantitate mare de zinc. De asemenea sfatul nostru este sa consulti un dermatolog pentru a fi sigur ca procedezi in mod corespunzator impotriva acneei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: