21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMetode naturale de a-ti echilibra hormonii

Metode naturale de a-ti echilibra hormonii

Bacteriile din intestin si hormonii dumneavoastra joaca un rol imens in sanatatea generala. Oamenii tind sa ignore aceste doua aspecte si, in principal, sa se concentreze pe nutritie, dar ceea ce ei nu realizeaza este ca atunci cand aceste doua sunt compromise, orice altceva se duce de rapa.

Cu toate astea, intelegerea de baza a capacitatii organismului nostru de a produce hormoni ne poate ajuta sa ii echilibram. Mai jos sunt diferite modalitati naturale de a echilibra hormonii.

Evita consumul de alimente bogate in grasimi polinesaturate de omega 6

Grasimile polinesaturate nu ar trebui sa fie consumate de corpul uman. Corpul nostru este compus 97% din grasimi mononesaturate si saturate, cu o grasime polinesaturata minima de 3%. Acest procent de 3% ar trebui sa fie ocupat de 1,5% din grasimea omega-3. Este important sa pastrati acest echilibru.

Aceste tipuri de grasimi artificiale se gasesc de obicei in uleiurile vegetale.

Organismul nostru cere grasime pentru a produce hormoni si pentru a reconstrui celulele, fara grasimi potrivite in corpul nostru. Tindem sa producem hormoni mutati si sa reducem capacitatea organismului de a reconstrui celulele, provocand mutatii in celule.

Reduce consumul de cafeina

Cine nu iubeste cafeaua? Ei bine, hormonii nostri nu par a fi mari fani ai bauturii noastre preferate. Cafeina revizuieste efectiv sistemul endocrin, provocand un dezastru in productia de hormoni. Luati-o mai incet atunci cand incepeti sa simtiti simptomele acesteia.

Citeste si:  Alege mancarea cu atentie, are un impact urias asupra hormonilor tai

Mai ales in momentele cand corpul sufera de stres hormonal, cum ar fi sarcina, ciclurile menstruale, stresul, dezechilibrul de grasime si prezenta toxinelor. Taiati cafeina si inlocuiti-o cu ceaiuri din plante.

Evita toxinele cu orice pret

Cantitatile lor abundente de hormoni perturba toxinele in produsele noastre de zi cu zi. Toxinele pot fi gasite in produsele chimice de uz casnic, materiale plastice, pesticide si asa mai departe. Corpul absoarbe aceste substante chimice si imita hormonii, creand hormoni reali.

Acest lucru va provoca un dezechilibru in organism, in special in controlul contraceptiv al dumneavoastra. Daca incercati sa ramaneti insarcinata, evitati gatitul in tavi neacoperite, incalzirea in caserole de plastic si folosirea pesticidelor. Optati pentru produsele ecologice si ingredientele naturale.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: