19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMetoda incredibila ca sa-ti dezvolti capacitatea creierului cu 30%

Metoda incredibila ca sa-ti dezvolti capacitatea creierului cu 30%

Nu doar inima si talia noastra se bucura de beneficiile sportului, ci si creierul nostru. Mai mult de atat, putem sa ne crestem capacitatea cerebrala cu 30% daca face exercitii fizice de patru ori pe saptamana, incepand din copilarie.

Un program sustinut de exercitii fizice care sa contina cel putin patru sedinte pe saptamana, inceput inca din copilarie, duce la imbunatatirea capacitatilor mintale cu pana la 30% si ne tine departe de dementa, la varste inaintate.

Concluzia a fost trasa in urma unui studiu efectuat pe 9.000 de persoane, pe parcursul a 40 de ani. Cei mai tineri participanti aveau, la momentul implicarii in cercetare, 11 ani. Profesorul doctor Alex Dregan de la King’s College London a atras atentia ca ceretare arata cat de multe beneficii are activitatea fizica asupra functiilor cognitive.

Exercitiile fizice efectuate regula, de cel putin 4 ori pe saptamana, inca din copilarie previne degradarea celulelor nervoase, protejand individul in fata dementei si crescandu-i capacitatea cerebrala cu pana la 30%.

Desi ideea de efort fizic sustinut de patru ori pe saptamana poate pare solicitant, oamenii de stiinta britanici arata ca nu este nevoie practicarea unui sport de performanta pentru a beneficia de avantajele activitatii fizice. In cazul copiilor, dar si al adultilor, sunt suficiente alergatul usor prin parc, mersul la o sala de fitness, plimbatul si jucatul cu cainele sau alte activitati relativ usoare si relaxante, care nu presupun un efort fizic imens.

Cu toate acestea, pentru a-ti spori capacitatea creierului si a te proteja de dementa, activitatea fizica trebuie sustinuta din copilarie si pe tot parcursul vietii, indica studiul publicat in revista de specialitate Psychological Medicine.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: