25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăFRUMUSETEMasaj facial cu Gua Sha pentru un ten perfect

Masaj facial cu Gua Sha pentru un ten perfect

În căutarea unui ten perfect, multe persoane se îndreaptă către tehnici naturale și non-invazive. Printre acestea, masajul facial cu Gua Sha câștigă tot mai mult teren datorită beneficiilor sale dovedite pentru îmbunătățirea texturii pielii și a aspectului general al tenului. În acest articol, vom explora în detaliu ce este masajul facial cu Gua Sha, cum funcționează și cum poate contribui la obținerea unui ten radiant și tineresc.

Ce este Gua Sha?

Gua Sha este o tehnică tradițională chineză folosită de secole pentru a îmbunătăți circulația sângelui și pentru a elimina toxinele din corp. În mod tradițional, această tehnică implica folosirea unei pietre plate din jad sau cuarț pentru a masa pielea corpului, creând o ușoară presiune și frecare pe suprafața pielii.

Cum funcționează masajul facial?

Masajul facial cu Gua Sha este o variantă a acestei tehnici, adaptată special pentru a fi folosită pe față și gât. Instrumentul principal utilizat în acest proces este o piatră de Gua Sha sculptată în formă de paletă cu margini netede și curbe, care se potrivesc perfect contururilor feței.

Procesul implică aplicarea unei cantități mici de ulei facial sau cremă pe piele pentru a facilita alunecarea piatră Gua Sha. Apoi, piatra este folosită pentru a masa delicat zonele feței și gâtului într-un mod specific, urmând linii și puncte de presiune precise.

Citeste si:  De ce nu te mai asculta corpul dupa 25 de ani

Beneficiile masajului facial cu Gua Sha pentru ten

1. Îmbunătățirea circulației sângelui: Masajul facial cu Gua Sha ajută la stimularea circulației sângelui în zonele tratate, ceea ce poate duce la o piele mai luminoasă și mai sănătoasă.

2. Reducerea inflamației și umflăturilor: Tehnica poate contribui la reducerea inflamației și a umflăturilor, oferind un aspect mai suplu și mai definit al feței.

3. Tonifierea pielii: Prin utilizarea presiunii și a mișcărilor de masaj specifice, acest tip de piatră poate contribui la tonifierea și strângerea pielii, reducând aspectul lăsat și al ridurilor fine.

4. Eliminarea toxinelor: Masajul facial poate ajuta la eliminarea toxinelor acumulate în piele, contribuind la un aspect mai clar și mai curat al tenului.

5. Relaxare și reducerea stresului: Procesul de masaj facial poate oferi și beneficii psihologice, contribuind la reducerea stresului și a tensiunii și promovând o stare de relaxare generală.

Cum să faci un masaj facial cu Gua Sha acasă

Dacă doriți să experimentați beneficiile masajului facial cu Gua Sha în confortul propriului cămin, urmați acești pași simpli:

1. Curățați și pregătiți pielea: Începeți cu o rutină de curățare a feței pentru a elimina machiajul și impuritățile. Apoi, aplicați o cantitate mică de ulei facial sau cremă hidratantă pe piele.

2. Selectați piatra potrivită: Există diferite tipuri de pietre disponibile, inclusiv jad, cuarț roz sau aventurin. Alegeți una care vi se potrivește cel mai bine.

Citeste si:  Trateaza ridurile adanci cu No 7 Protect si Perfect Intense

3. Aplicați presiune ușoară: Începeți cu presiune ușoară și creșteți treptat în intensitate pe măsură ce vă obișnuiți cu tehnicile de masaj.

4. Urmăriți mișcările de masaj: Utilizați piatra  pentru a efectua mișcări de masaj în sus și în exterior, urmând contururile feței și gâtului.

5. Finalizați cu hidratare: După masaj, aplicați o cremă hidratantă pentru a bloca hidratarea și a păstra pielea catifelată și suplă.

Masajul facial este o modalitate eficientă și plăcută de a îmbunătăți aspectul tenului și de a promova sănătatea pielii. Cu beneficiile sale de reducere a inflamației, îmbunătățire a circulației sângelui și tonifiere a pielii, această tehnică poate fi o adiție valoroasă la rutina dvs. de îngrijire a pielii. Experimentați cu încredere această tehnică tradițională pentru a vă bucura de un ten radiant.

 

credit foto freepik

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: