18 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEMarele pericol la care va expuneti mergand la piscina

Marele pericol la care va expuneti mergand la piscina

Clorul si derivati din clor sunt folositi pentru igienizare apei din piscina. Desi acest agent de curatare poate ucide microbii din apa, nu elimina si deseurile umane care se scurg din trupurile noastre. Daca inghitim accidental apa din piscina, exista riscul sa ingeram si aceste deseuri.

 

Un grup de cercetatorul de la Centrul de Control al Bolilor din SUA a analizat 161 de mostre de apa din 161 de piscine. Oamenii de stiinta au constatat ca majoritatea apelor de piscina contin deseuri umane, sub forma de urina sau fecale, invizibile de regula ochiului liber, dar evidente la microscop. Desi administratorii piscinelor folosesc clor si derivati din clor pentru a igieniza apa, acestia nu dezintegreaza si deseurile umane care ajung in apa piscinei in care ne relaxam.

 

Mai mult de atat, jumatate din filtrele de apa analizate sunt contaminate cu bacteria E.coli, care provine in mod inevitabil de la inotatori si de la oamenii care se balacesc, pur si simplu, in apa piscinei.

 

Studiul care a fost publicat in revista de specialitate “Morbidity and Mortality Weekly Report” a mai aratat ca fiecare om care intra in piscina introduce in apa 0,14 grame de fecale, iar aceasta cifra nu include cazurile de diaree sau diverse accidente prin care oamenii isi dau drumul involuntar in piscina (in unele cazuri si intentionat).

 

Citeste si:  Apa, un pericol pentru sanatate! Situatii in care este bine sa eviti consumul

“Constatarile noastre indica o mai mare necesitate de prevenire a patrunderii agentilor patogeni in apa din piscina. Din acest motiv oamenii care vin la piscina trebuie neaparat sa faca dus inainte sa intre in apa si, bineinteles, si dupa, iar daca stiu ca sufera de incontinenta urinara sau diaree sa nu patrunda deloc in apa. Astfel se protejeaza si pe sine, dar ales oamenii din jur”, au precizat autorii studiului, potrivit “Time Magazine”.

 

Pe langa bacteria E.coli, cercetatorii au descoperit si virusul hepatic de tip A, parazitul giardia, dar si parazitul cripto, care declanseaza boala criptosporidioza, manifestat printr-o inflamatie a mucoasei intestinului subtire si a colonului. Principalul simptom al criptosporidiozei este diareea, deseori severa si apoasa, insotita de deshidratare si crampe abdominale. Boala se poate manifesta si prin febra, anorexie, varsaturi si, evident, indispozitie.

 

Specialistii de la Centrul de Control al Bolilor au venit si cu cateva recomandari pentru a ne feri pe cat posibil de agentii patogeni din apa de piscina, dar si pentru a nu raspandi noi insine bacterii in apa in care inoata si alte persoane.

 

– Nu intra in piscina daca suferi de diaree.

– Fa un dus si spala-te bine cu sapun inainte sa intri in piscina

– Du-te la baie si incearca sa-ti faci nevoie o data la fiecare 60 de minute. Astfel eviti scaparile

– Spala-te pe maini dupa ce folosesti toaleta, dar si zonele intime, inainte de a intra in piscina.

– Nu inghiti apa din piscina, caci risti sa ingerezi si deseuri umane!

 

Citeste si:  Accelerati metabolismul cu apa si 3 alimente surprinzatoare

 

 

 

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: