Search for content, post, videos

De ce NU trebuie sa tii regim atunci cand ramai insarcinata

test sarcina

Curele de slabire sau, cel putin, abtinerea de la anumite alimente sunt practici pe care le punem periodic in aplicare.

Totusi, atunci cand intentionam sa concepem un copil, ar fi bine sa renuntam cu totul la orice fel de restrictie alimentara.       

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Manchester (New Hampshire, SUA) au descoperit ca femeile care raman insarcinate in timp ce tin regim au sanse mai mari de a avea copii obezi.

Cercetatorii explica fenomenul printr-o modificare a ADN-ului copilului ce are loc chiar in pantecul mamei, ce creste riscul ca nou-nascutii de astazi sa devina adulti obezi sau diabetici cand vor fi mari.

Totul a pornit de la miei!

Studiul americanilor a analizat sarcinile gemelare la ovine si sarcinile femelelor care au fost hranite cu mai putina mancare in momentul in care au conceput.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand femelele au fost hranite cu mai putina mancare in momentul in care au conceput, acest lucru a cauzat o schimbare de ADN in creierul mieilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Manchester sustin ca aceasta descoperire este valabila si pentru oameni si poate explica, de asemenea, de ce gemenii au sanse mai mari de a se imbolnavi de diabet zaharat atunci cand ajung la maturitate.

Descoperirile noastre ofera o explicatie pentru faptul ca gemenii sunt mai predispusi a avea diabet si releva faptul ca mamele care nu consuma suficiente alimente in momentul conceperii poate avea un copil care creste cu un risc ridicat de a deveni obez. Studiul nostru este important deoarece releva faptul ca factori din creier pot fi modificati de mecanisme neereditare si asta conduce la schimbari ce vor aparea ulterior in organism, a declarat unul dintre cercetatori, Anne White.

Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology.

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *