Search for content, post, videos

6 lucruri pe care viitorii tatici trebuie sa le stie

In ciuda tuturor cartilor si a documentare care ne explica la ce sa ne asteptam atunci cand asteptam venirea pe lume a unui copil, rareori sunt cu adevarata pregatite.

Ei, partenerii nostri si viitorii tatici, cu atat mai putin. Din acest motiv, si ei trebuie sa bifeze cateva puncte de pe lista de facut inainte de a deveni tati.

Sex la maxim!
S-ar putea ca libidoul lui sa se diminueze cu fiecare luna de sarcina care trece, proportional cu marirea burticii mamei. Si, in conditiile in care majoritatea medicilor specialisti recomanda cel putin sase saptamani de abstinenta dupa nastere pentru proaspata mamica, ambii parteneri ar trebui sa se gandeasc de doua ori inainte sa se bage in pat si sa adoarma pur si simplu. Un maraton sexual inainte de a ramane insarcinata si in lunile in care fizicul femeii gravide inca mai poate suporta sexul este bine venit atat pentru mama, cat si pentru tata.

In sala de nastere!
A crea viata este un lucru extraordinare pe pamant. Dar de aici pana la a asista la nastere, pentru barbati, poate fi un adevarat chin. Stim bine ca ei sunt foarte viteji cand vine vorba de vreo incaierare, dar in conditiile in care o durere de masea poate sa-i puna la pamant, ar trebui sa ne gandim bine daca este indicat sau nu ca el, viitorul tatic, sa fie in sala de nastere cand micutul vine pe lume. Daca partenerul are vreo retinere, mai bine asteapta afara. Din pacate, au fost numeroase cazuri in care el a lesinat in sala de nastere sau in care nu a mai putut-o privi pe sotia lui ca femeie, motiv pentru care viata sexuala s-a dus de rapa, dupa ce a asistat la venirea copilului pe lume.

A marca momentul!
In traditia romaneasca, nasterea copilului si mai ales a primului este un prilej exceptional pentru a trage o betie zdravana. Insa nu de acest lucru are nevoie proaspata mamica. Specialistii de la ivillage.com vin in ajutorul barbatilor cu un mic sfat: fiti acolo si marcati momentul cu un cadou special! Nu este nevoie sa fiti prezenti in sala de nastere, dar dupa… nu va limitati la un buchet de flori. Puteti cumpara o mica bijuterie, nu neaparat ultimul racnet de masina, prin care sa marcati momentul si care, odata purtata, sa va aduca aminte amandurora de nasterea primului copil.

Lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a ramane insarcinata

Ce elemente din trusa de machiaj pun in pericol femeile insarcinate

Vizita la un consultant in lactatie!
Desi alaptatul este o activitate absolut fireasca in regnul animal, asta nu inseamna ca proaspata mamica stie cum sa procedeze. Pentru a-i usura munca, este recomandat ca si viitorul tatic sa se implice, macar prin a o duce la o persoana avizata care stie cum anume trebuie procedat la alaptarea celui mic.

Atentia la depresia postnatala!
Poate ca mamele noastre nu auzisera de depresia postnatala, poate ca vremurile trecute nu le permiteau sa cada in depresie, poate ca traditia maternitatii era mult mai puternica atunci cand acesta era principalul rol al femeii. Insa in secolul XXI, lucrurile s-au schimbat un pic, dar de acest lucru trebuie sa fie constienti si barbatii. Proaspetii tatici trebuie sa fie atenti la depresia postnatala a mamei, sa discute cu ea si chiar sa ceara consiliere psihologica pentru ea sau chiar pentru amandoi, ca sa treaca mai repede peste hop. Doar pentru ca ei, ca barbati, pot pleca la serviciu si sa se detaseze de problemele pe care le infrunta proaspata mamica, nu inseamna ca acestea nu exista si ca, intr-un final, pot afecta relatia de cuplu si familia nou formata.

Pregatirea psihica!
Si barbatii trebuie sa se pregateasca psihic pentru doua noutati majore: aparitia unui numar semnificativ de lucruri pentru bebelusi si schimbarea scutecelor. Partenerii trebuie sa fie constienti ca nu pot fi ignorate aceste doua chestiuni noi aparute dupa nasterea copilului!

<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *