21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMACHIAJMachiajul ochilor: cele mai mari greseli in aplicarea fardului de pleoape

Machiajul ochilor: cele mai mari greseli in aplicarea fardului de pleoape

Inrolare trafic.ro

Fardul de pleoape este considerat cel mai usor de aplicat produs de machiaj. Insa tocmai din aceasta preconceptie deriva greselile in machiajul ochilor.

 

Chiar si cele mai pricepute femei in makeup pot da gres in aplicarea fardului de pleoape, in functie de pigmentii continuti sau cand este vorba de culori tari.

 

Iata cele mai frecvente greseli comise la machiajul ochilor!

 

1. Asortarea fardului de pleoape cu culoarea ochilor

 

Ochi albastri si fard de pleoape bleu? Gresit! Culoarea fardului de pleoape trebuie sa fie, intotdeauna, complemetara cu cea a ochilor, niciodata de aceeasi culoare. Cand aplici un fard de pleoape pamantiu la ochi verzi ii scoti in evidenta, la fel cum ochii caprui sunt accentuati prin aplicarea unui fard in tonuri verzi.

 

2. Uita sa estompeze

 

Machiajul ochilor presupune adesea folosirea mai multor nuante de fard, insa unele femei uita sa estompeze liniile de intretaiere. Astfel fardul pare, mai degraba, „lipit” de pleoapa, decat aplicat cum trebuie. Indiferent ce nuante folositi, in momentul in care aveti cel putin doua farduri de pleoape aplicate, nu uitati sa estompati marginile pentru ca ele sa se „impreuneze” coloristic.

 

3. Folosesc pensulele din dotarea fardului

 

Unele farduri de pleoape vin la pachet cu pensule sau buretei de aplicare. Insa calitatea acestora este una foarte joasa, motiv pentru care rezultatul final lasa de dorit. Pentru a avea un machiaj reusit, nu conteaza doar fardurile folosite, ci si pensulele si bureteii de aplicare. Nu ezitati sa investiti intr-un set de pensule speciale pentru aplicarea produselor de makeup.

 

Citeste si:  Colectia Colourizations de la MAC toamna 2011

4. Aplica prea mult fard sub ochi

 

Cand aplici fard de pleoape sub ochi, acesta nu trebui sa fie pus exact pe linia genelor inferioare, nu mai jos de acestea, caci risti sa-ti accentuezi, de fapt, cearcanele si sa ai un aspect „obosit”.

 

5. Aplicarea fardului de pleoape dupa anticearcan

 

Ori aplici de 2 ori anticearcan, ori aplici anticearcan dupa ce te-ai dat cu fard de pleoape. Daca incerci sa-ti estompezi cearcanele mai intai si apoi sa te dai cu fard, particule mici din acesta din urma vor cadea pe zona de sub ochi. Sunt dificil de sters ulterior, insa cu putina munca si inca un strat de anticearcan poti remedia situatia. Daca nu ai acest timp sau rabdarea la dispozitie, atunci aplica mai intai fardul de pleoape si apoi anticearcanul sau fondul de ten pe zona de sub ochi.

 

6. Folosirea fardurile sidefate pe pleoape ridate

 

Invariabil, ridurile apar. Dupa aparitia lor, femeile depun eforturi considerabile pentru a le reduce cel putin. Insa comit adesea o greseala de care nici nu-si dau seama si care are exact efectul opus celui dorit de ele. Folosesc farduri sidefate. In momentul aparitiei primului rid la nivelul ochilor, femeile ar trebui sa-si arunce toate fardurile cu sidef si sa foloseasca doar farduri mate. Sideful scoate in evidenta imperfectiunile pielii, asadar, ridurile. Din acest motiv o femeie care are riduri la nivelul ochilor ar trebui sa foloseasca doar farduri mate.

 

Citeste si:  Cum sa-ti faci singura fard de pleoape! Economiseste bani cu aceasta metoda simpla

7. Nu se dau cu dermatograf si mascara

 

Un machiaj al ochilor nu este complet fara dermatograf si mascara, caci expresivitatea priviriie este data de contraste, iar nuantele (de regula) inchise ale dermatografului si al mascarei ofera tocmai acel contrast. Chiar si in cazul machiajului de zi, usor mai natural, este recomandata folosirea dermatografului, care poate fi de culoare neagra pentru brunete sau brun (inchis sau deschis) pentru blonde si roscate. Dupa aplicarea dermatografului (a a eyelinerului), urmeaza aplicarea mascarei, acest produs de makeup oferind nota finala de luminozitate si expresivitate privirii tale.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: