14 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERLucruri permise și interzise când vine vorba de unghii

Lucruri permise și interzise când vine vorba de unghii

Inrolare trafic.ro

Ai grijă în mod corespunzător de unghiile tale? Iată ce trebuie să faci ca să le păstrezi într-o formă de zile mari.

Aruncă o privire atentă la unghiile tale. Au ele un aspect puternic și sănătos? Sau dimpotrivă observi creste, adâncituri sau zone cu o culoare sau o formă neobișnuite? Multe afecțiuni ale unghiilor pot fi evitate printr-o îngrijire adecvată a acestora. Altele ar putea indica o afecțiune gravă care necesită atenția unui specialist.

Unghiile: Ce este normal și ce nu când vine vorba de unghii?

Unghiile tale, compuse din straturi laminate, formate dintr-o proteină numită cheratina – cresc din zona bazei, imediat sub cuticulă. Unghiile sănătoase sunt netede, fără gropi sau șanțuri. De asemenea, sunt uniforme ca culoare și consistență și nu prezintă pete sau decolorări.

Uneori, unghiile dezvoltă creste verticale inofensive care merg de la cuticulă până la vârful unghiei. Crestele verticale tind să devină mai proeminente odată cu vârsta. Unghiile pot dezvolta, de asemenea și linii albe sau pete din cauza rănilor, dar în final acestea cresc odată cu unghia și dispar.

Cu toate acestea, uneori, aspectul modificat al unghiilor poate determina existența unei afecțiuni grave. De aceea, trebuie să consulți imediat un dermatologul dacă observi următoarele lucruri:

Citeste si:  Nu mai cumpara usturoi! Iata cum il poti cultiva acasa

– Modificări ale culorii unghiilor, cum ar fi decolorarea întregii unghii sau doar o dungă întunecată sub unghie;

– Modificări ale formei unghiilor, cum ar fi unghiile cu un aspect ridicat;

– Subțierea sau îngroșarea unghiilor;

– Separarea unghiei de pielea din jur;

– Sângerări în jurul unghiilor;

– Umflare sau durere în zona din jurul unghiilor;

– Imposibilitatea de creștere a unghiilor;

Ce trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase?

Pentru ca unghiile tale să arate cât mai bine trebuie să-ți păstrezi unghiile uscate și curate. Acest lucru previne dezvoltarea bacteriilor sub unghii. Contactul repetat sau prelungit cu apa poate contribui la despicarea unghiilor. Poartă mănuși de cauciuc căptușite cu bumbac atunci când speli vase, cureți sau utilizezi substanțe chimice dure.

De asemenea, practică o bună igienă a unghiilor. Folosește o foarfecă ascuțită pentru manichiură sau o unghieră. Pe cât posibil, taie unghiile drept, apoi rotunjeșite vârfurile într-o curbă delicată.

Folosește cremă hidratantă. Când utilizezi loțiune pentru mâini, întinde loțiunea și peste unghiile și cuticulele.

Când îți faci manichiura, aplică un strat protector. Aplicarea unei loțiuni protectoare pentru unghii ar putea ajuta la întărirea acestora.

De asemenea, încearcă și suplimente speciale pentru unghii. Există în farmaciavedra.ro o gamă variată de astfel de suplimente special create pentru protecția sănătății unghiilor, părului și pielii.

Ce nu trebuie să faci ca să ai unghii sănătoase?

Pentru a preveni deteriorarea unghiilor, nu ai voie să îți muști unghiile sau să îți rupi cuticulele. Aceste obiceiuri pot deteriora patul unghial. Chiar și o tăietură minoră de-a lungul unghiei poate permite bacteriilor sau ciupercilor să intre sub unghie și să provoace o infecție.

Citeste si:  Ce poti face cu un plic de ceai?

De asemenea, dacă ți se rupe o unghie, nu ai voie să tragi de ea pentru a îndepărta partea ruptă deoarece s-ar putea să rupi țesut viu odată cu unghia. În schimb atunci când ți se întâmplă așa ceva, taie cu grijă unghia pentru a-i reda forma.

Nu utiliza produse dure de îngrijire a unghiilor. Limitează de asemenea și cantitatea de acetonă utilizată deoarece acetona și alți agenți de îndepărtare a lacului de pe unghii pot dăuna unghiei.

Nu ignora nicio problemă a unghiilor. Dacă te confrunți cu o problemă care nu pare să dispară de lasine, sau este asociată și cu alte semne sau simptome de boală, consultă medicul pentru o evaluare de specialitate.

Câteva sugestii despre manichiură și pedichiură

Dacă obișnuiești să-ți faci manichiura sau pedichiura, ține cont de câteva lucruri. Apelează doar la saloane cu licență și doar cu tehnicieni autorizați.

Nu îți îndepărta cuticulele – acestea au rolul de a etanșa pielea pe placa unghiei, iar îndepărtarea lor poate duce la infecția unghiei. De asemenea, asigură-te că tehnicianul tău sterilizează în mod corespunzător toate instrumentele utilizate în timpul procedurii pentru a preveni răspândirea infecției.

Ai putea întreba de asemenea cum sunt curățate băile de picioare.În mod ideal, între clienți se folosește o soluție de sterilizare, iar filtrele se curăță în mod regulat.

Nu este greu să-ți îngrijești unghiile și un minim de atenție acordată lor te poate scuti de multe neplăceri.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: