19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERLucruri pe care le-am invatat la scoala ce s-au dovedit a fi...

Lucruri pe care le-am invatat la scoala ce s-au dovedit a fi false

Credem că orice lucru pe care îl auzim de la profesorii noștri este adevărul absolut. Dar destul de des se pare că nu putem să credem tot ceea ce auzim, mai ales când se referă la anumite evenimente istorice.

1. Napoleon a fost foarte scund

Napoleon Bonaparte este adesea descris ca fiind un om de statură mică. În 1821, în momentul morții sale, înălțimea sa era de 1,60 m.

2. Oamenii se trag din maimute

Această teorie este atât de răspândită încât nimeni nu o pune în discuție. Cu toate acestea, în realitate, atât oamenii, cât și maimuțele au evoluat de la un strămoș comun care a trăit acum 25 de milioane de ani. Nu am evoluat de la maimuțe, dar împărtășim peste 90% din ADN-ul nostru cu primatele.

3. Thomas Edison a inventat becul

Renumitul inventator Thomas Edison este creditat pentru inventarea de lumină electrică sub forma unui bec în 1879. Deși el a fost, fără îndoială, un mare om de știință, există o mică neînțelegere cu privire la invenția sa.

Cu 25 de ani în urmă, în 1854, mecanicul german Henry Goebel a creat o versiune aproape identică a unui bec. Din păcate, el nu a obținut niciodată un brevet pentru munca sa și de aceea nu a putut niciodată să-l conteste pe Edison. Dar nu-l împiedică să fie pionierul original în crearea de lumină electrică.

Citeste si:  Delia, despre momentul delicat din casnicie: ”Suntem destul de...”

4. Folosim numai 10% din creierul nostru

Acest mit este susținut de multe filme de la Hollywood unde personajul principal reușește să activeze 100% din creier, devenind un geniu.

Cu toate acestea, neurologii au dovedit că este doar o înțelegere greșită. Studiul lor a arătat că folosim aproape tot creierul nostru, și fiecare parte a acestuia este activă aproape tot timpul. În plus, dacă numai 1% din creierul nostru ar fi grav avariat, efectul ar fi dezastruos!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: