27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATELucruri pe care adolescentele ar trebui sa le stie despre pubertate

Lucruri pe care adolescentele ar trebui sa le stie despre pubertate

Pubertatea este o perioada dificila a oricarei femei, de aceea, orice tanara, trebuie sa fie pregatita pentru acest moment al schimbarilor. Iata cateva din lucrurile pe care orice tanara ar trebuie sa le stie despre pubertate.

Va fi dificil sa-i spuneti cand se intampla
Pubertatea este dificila. Unii dintre noi pot trece prin ea mult mai devreme decat altii. In medie, fetele isi pot incepe pubertatea la 10 ani, insa exista posibilitatea sa porneasca de la 7 si pana la 14 ani.

Identificarea momentului in care incepe efectiv pubertatea este dificil, mai ales daca modificarile fizice aparute sunt minime, cum ar fi marirea sanilor, noi fire de par negre si menstruatie.

Modificari ale corpului
Oricat de tare uram acest moment, nu avem cum sa-l impiedicam si este un semn ca adolescentul este sanatos si ca organismul se dezvolta normal.

Modificarile reprezinta faptul ca organismul este acum pregatit pentru maturizare.

Schimbari emotionale
Aceasta este probabil cea mai dificila parte a pubertatii. Poate fi surprinzator atat pentru copilul tau cat si pentru tine. Cu toate acestea, nu trebuie sa va faceti griji ca toate aceste schimbari se intampla dintr-o data.

Atractia sexuala va aparea si ea in timpul pubertatii. Este important sa discutati cu copiii dvs. Ajutati-i sa-si controleze emotiile.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: