Faptul ca Laura Cosoi se pricepe de minune la gatit nu e niciun secret pentru nimeni, insa astazi iti propunem sa incerci aceasta reteta delicioasa de cartofi dulci cu fasole neagra.
”Cartofii dulci la cuptor cu fasole neagra sunt un preparat simplu de realizat. Am adaugat in aceasta reteta si frunze de baby spanac, un superaliment, ideal pentru femeile insarcinate. Contine mari cantitati de acid folic, care scade riscul de malformatii congenitale si travaliu premature.”, povestea Laura Cosoi pe blogul personal.
Ai nevoie de:
– trei bucati de cartofi dulci
– o conserva de fasole neagra
– ceapa verde
– kale sau baby spanac
– sare si piper
– ulei de masline
– lamaie
– coriandru ori patrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spala bine, dupa care se pun la copt in cuptor pentru circa 20 de minute, la 180 de grade.
Intre timp, se spala si se fierbe fasolea in mai multe ape, dupa care se marunteste ceapa si coriandrul. Se amesteca fasolea cu ceapa, coriandrul, spanacul, zeama de lamaie, uleiul, sarea si piperul.
Mai apoi, se desfac cartofii si se adauga compozitia perfect omogenizata. De asemenea, poti sa pui un sos de iaurt ori de avocado, dupa pofta, a scris Laura Cosoi pe blogul personal.
Cartofii dulci sunt bogati in antioxidanti, contin magneziu si betacaroten. Sunt un aliment ideal pentru viitoarele mame, dar nu numai.