13 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIJocuri pentru stimularea vederii bebelusului

Jocuri pentru stimularea vederii bebelusului

Inrolare trafic.ro

In primele luni de viata, bebelusul nu are simtul vizual inca destul de bine dezvoltat si, tocmai de aceea, parintii pot contribui la stimularea vederii sale. Vede in apropierea sa, este capabil sa urmareasca persoanele din jurul sau, distinge culorile, insa totul pare limitat la cativa centimentri distanta.

Asadar, chiar daca ne asteptam ca odata venit pe lume bebelusul sa poata zari in cele mai indepartate colturi, in realitate puiul de om mai are mult pana isi va definitiva procesul de dezvoltare, vederea fiind inclusa in aceasta categorie. Ne vine sau nu sa credem, bebelusul isi zareste mama atunci cand il alapteaza, insa nu este capabil sa perceapa perfect mai departe de 30-50 centimentri, cel putin in primele saptamani de viata.
Pentru stimularea vederii bebelusului, parinti au un rol important. Acestia vor putea sa il ajute sa isi dezvolte simtul vizual prin joc. Folositi jucarii colorate, aratati-i-le si nu ezitati sa ii oferiti explicatii atunci cand acestea sunt in preajma sa. Chiar daca nu va putea sa identifice imediat ceea ce ii aratati, bebelusul va retine informatia, o va depozita la nivelul creierului si va reusi sa o foloseasca putin mai tarziu, creand in jurul sau o serie intreaga de conexiuni logice.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: