Iubitul (soțul) tău iubește pastele și tu ști asta… însă nu ai un talent înnăscut pt prepararea lor și poate nici nu ești un fan înrăit al lor și astfel îți mai taie din dorința de a le prepara.
El, iubitul (soțul), căci despre el vorbim, iubește pastele, dacă ar avea posibilitatea, ar degusta aceste specialități italiene, la micul dejun, prânz și cină și eventual și între mese.
Nu are un fel preferat de paste, pot fi Pasta Milanese, Quattro formaggi, Arrabiata, sau chiar Carbonara, important este să fie paste. Modul de preparare este prea puțin important pentru un „Pasta Addicted” (dependent).
Te apucă greața când te invită la restaurant, pentru că deja, în subconștientul tău, știi că este vorba despre un restaurant cu specific italian.
Este aniversarea voastră și te “sacrifici pentru omenire”… îi gătești felul lui preferat de mâncare… pastele!
Poate că nu este nici cea mai romantică alegere și nici cea mai potrivită pentru un astfel de eveniment, însă îți dorești ca această zi să fie una drăguță, una memorabilă, comodă și la îndemână pentru amândoi.
Cu o idee de paste te ajut eu, însă de modul în care vor evolua lucrurile, te vei ocupa tu.
Astăzi vom găti specialități italiene, Pasta Carbonara!
Pasta Carbonara
Ingrediente:
500 g Spaghetti
4 ouă
2-3 căței usturoi
50 ml ulei de masline (2-3 linguri)
200 g kaiser
3-4 linguri de smântână
Parmezan ras
Sare și piper
Mod de preparare:
Punem pastele la fiert într-o oală în care am pus apă cu sare ( acestea trebuie lăsate la fiert atât cât este recomandat pe ambalaj nimic mai mult).
Într-o tigaie punem uleiul de măsline cât să acopere fundul acesteia.
Usturoiul îl tăiem felii foarte subțiri și îl adăugam în uleiul încins și îl lăsăm până când devine ușor transparent.
Adăugăm kaiserul tăiat feliuțe subțiri și îl lăsăm până devine de asemenea transparent dar nu ars și dăm la o parte de pe foc.
Batem ouăle bine adaugând sare și piper.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem de apă, le punem într-un vas în care sa ne permită să le amestecăm.
Adăugăm ouăle bătute cu sare și piper și amestecăm continuu (pastele fiind fierbinți acesta se prinde foarte bine de ele).
Adăugăm kaiserul cu usturoi, după care mai amestecam puțin și la final adăugăm smântâna după care amestecam iar.
După ce a-ți împărțit în farfurii, adăugați în ploaie parmezan ras dupa gust.
P.S. Pentru ca meniul să fie complet, îți recomand cu drag pentru acest “sofisticat” meniu pe care l-ai ales pentru dragul tău iubit (soț), un vin alb sec, ce se potrivește excelent cu acest tip de mâncare.
Buon appetito!