19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIti creste mult par pe maini? Nu ai idee care ar putea...

Iti creste mult par pe maini? Nu ai idee care ar putea fi cauza!

Din ce in ce mai multe studii scot la iveala efectele negative pe care le au anumite alimente asupra organismului nostru.

Este cunoscut faptul ca zaharul, in starea lui prelucrata, consumat in exces, duce la unele dintre cele mai amri afectiuni posibile. In special afectiuni cardiace si implicit pericolul de a ne imbolnavi de diabet.

In urma unui recent sutdiu s-a descoperit ca zaharul mai are un efect negativ asupra organismului nostru. Astfel, abuzul de alimente cu continut ridicat de zahar afecteaza in mod direct cantitatea de par care ne creste pe corp.

De ce este zaharul o otrava pentru corpul tau

Procesul prin care se intampla acest lucru este unul cat se poate de simplu. Consumul de alimente dulci provoaca rezistenta la insulina, care impiedica organismul sa proceseze glucoza in mod adecvat. Din aceasta cauza organismul este nevoit sa produca mai multa insulina pentru a face fata cantitatii mari de zahar consumate.

„Problema este ca un nivel ridicat de insulina duce la aparitia unor efecte secundare. Unul dintre ele este acela ca ovarele incep sa produca mai multi hormoni masculini, ceea ce poate duce la cresterea excesiva a parului in diferite zone ale corpului. De asemenea, si obezitatea provoaca rezistenta la insulina”, potrivit expertei in sanatate si nutritie, Marilyn Glenville.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: