Tweet
Ti se intampla frecvent sa te trezesti obosit dimineata? Iata de ce apar astfel de situatii si ce solutii avem pentru a le combate!
In conditiile in care ne culcam si ne trezim la ore diferite, creierul nu stie daca are timp sa proceseze toate informatiile, iar daca nu reuseste ne trezim obositi. in schimb, daca ne obisnuim sa avem aceeasi ora de culcare si de trezire, creierul invata sa isi optimizeze procesele pe care le are de facut, astfel incat dimineata sa aiba totul pus in regula, si sa ne simtim odihniti.
De asemenea, ne vom simti perfect odihniti, daca dimineata ne trezim din somn REM. Cunoscut si sub numele de somn paradoxal, somnul REM predomina spre dimineata, dar, in acelasi timp, intra si in fiecare ciclu de somn.
Se recomanda ca ora de trezire sa fie constanta, deoarece in acest mod creierul invata sa organizeze arhitectura somnului in asa fel incat acesta sa se finalizeze in somn REM.
Practica de a amuti ceasul desteptator pentru cateva minute, pentru a mai castiga cateva minute de somn, nu face decat sa incurce creierul in incercarea sa de a ne trezi odihniti.