Vara este anotimpul inghetatelor si dintre toate, favorita mea este inghetata de capsune. Aceasta reteta o folosesc mereu cand vreau sa imi satisfac pofta de inghetata de capsune si pot spune ca pana acum nu s-a plans nimeni dintre cei care au gustat aceasta inghetata.
Ingrediente
500 g capsune
3 oua
300 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
300 g frisca
Pentru aceasta reteta vom folosi un blender. Mai intai punem capsunele in blender
Adaugam pe rand zaharul, zaharul vanilat si ouale
Amestecam bine cu ajutorul blenderului 3-4 min pana se omogenizeaza compozitia
Turnam compozitia din blender intr-un castron cu frisca
Amestecam bine cateva minute cu ajutorul unui mixer sau cu telul
Punem compozitia intr-o casoleta cu capac (ca sa nu se formeze ace) si o punem la congelator pentru 3-4 ore
Dupa ce s-a facut inghetata, se pune in cupe sau in castronele si se orneaza cu frisca si capsune.
Mai multe poze si retete pe ghid-culinar.ro.