27 septembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăDIETEIn ce interval de timp este bine sa mananci pentru sanatate si...

In ce interval de timp este bine sa mananci pentru sanatate si silueta

Exista un anumit interval de timp in care este bine sa mananci pentru a-ti intari sanatatea si a-ti mentine sau chiar subtia silueta!

 

La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta de la Universitatea din San Diego (SUA) in urma unei cercetari extinse. Practic, rezultate studiului au aratat ca persoanele care mananca intr-un interval de 12 ore pe zi sunt mai sanatoase si au o silueta mai frumoasa decat cele care depasesc acest interval.

 

Ce inseamna acest lucru? Ca de la micul dejun, ce trebuie luat in ce mult o ora de la trezire, pana la ultima masa a zilei sa nu treaca 12 ore. Asadar, daca iei micul dejun la 07.30, ultima masa trebuie luata neaparat inainte de ora 19.30.

 

Rezultatele cercetarii au aratat ca persoanele care mananca in acest interval de timp dorm mai bine, avand o calitate ridicata a somnului, pot slabi mai usor si previn chiar aparitia bolilor de inima asociate cu inaintarea in varsta.

 

Aceasta descoperire sustine teoria crono-nutritiei, potrivit careia organismul trebuie sa primeasca hrana intr-un interval determinat de timp, nu in mod haotic, la orice ora.

 

Asta nu inseamna, insa, ca in intervalul de 12 ore poti manca orice si oricat, o alimentatie echilibrata si sanatoasa fiind fundamentul sanatatii de fier si a siluetei de invidiat.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: