15 mai , 2025

Ultimele articole

 

AcasăRETETEIdei de cina fara gluten! Excelente pentru detoxifierea dupa Paste

Idei de cina fara gluten! Excelente pentru detoxifierea dupa Paste

Atunci cand vrei o cina fara gluten, cu putine calorii, iti recomandam aceste idei de masa pe care le poti face rapid.

Dupa mesele incarcate de Paste este indicat sa mai tai din calorii si sa mananci mai multe legume si verdeturi. Te ajuta sa ai mai multa energie si sa iti ajuti corpul sa elimine toxinele.

Este indicat sa combinati diverse legume cu spaghete din dovleac copt. In acest mod ai o baza saraca in calorii si fara gluten, la care poti adauga un amestec de legume in functie de preferintele tale.

Cele mai bune combinatii sunt spaghetele din dovleac cu:

– rosii, mozzarella si busuioc;
– sparanghel, ciuperci si pesto;
– broccoli, rosii si ciuperci;
– castraveti, morcovi, ceapa si sos de arahide.

Doua idei de cina fara gluten

Intai de toate, iata cum se prepara spaghetele din dovleac:

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se taie dovleacul in doua si se pune in interiorul in jos intr-o tava cu jumatate de cana de apa. Se lasa timp de 45-50 de minute.

Dupa ce s-a racit se foloseste o furculita pana cand se obtin spaghete din miezul lor. Aceste spaghete din dovlecel se folosesc ca alternativa la pastele obisnuite.

Citeste si:  Detoxifierea de dupa Paste! Trei retete de salata delicioase si rapid de pregatit

Iata cele doua retete de cina fara gluten:

Spaghete din dovleac cu rosii, mozzarella si busuioc

Se pune la calit usturoiul, ceapa, si rosiile cherry taiate in jumatati si se lasa la foc cateva minute.

Spaghetele din dovleac se amesteca cu sosul obtinut, apoi se umple jumatatea de dovleac cu acest amestec. Se presara apoi mozzarella fresca, busuioc si lasa la cuptor 10 minute pana se topeste branza.

Spaghete din dovleac cu sparanghel, ciuperci si pesto

Se foloseste un pesto de calitate sau il poti prepara singura din busuioc, usturoi, parmezan, seminte de pin si ulei de masline.

Se calesc ciupercile cu putin ulei si se adauga spparanghelui. Se lasa cateva minute sa se patrunda si apoi se adauga spaghetele din dovleac si pesto-ul. Compozitia obtinuta se pune in jumatatile de dovleac.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: